Gabe Newell véleménye a Cyberpunk 2077 állapotáról

A még mindig Új-Zélandon ragadt Valve-főnök megerősítette azt is, hogy több játék bejelentésére készül a cége…

Gabe Newell még tavaly tavasszal, a Half-Life: Alyx fejlesztésének befejezése után utazott ki Új-Zélandra kipihenni a fáradalmait, de a koronavírus-világjárvány miatt konkrétan ott ragadt, viszont úgy tűnik, hogy ez őt nem nagyon zavarja. A 1 Newsnak adott interjújában beszélt például arról, hogy ő mit lát a Valve (és így a Steam) vezetőjeként a Cyberpunk 2077-ből: ő szimpatizál azzal a helyzettel, amit mindegyik játékfejlesztő átél (itt nem mondott példát, de lehet tippelni: határidők, vezetőség felé teljesítendő kötelezettségek…), de annyit biztosra vesz, hogy a PC-s téren nagyon sok boldog játékos van, és a Valve számára ők a leginkább láthatóak.

Newell szerint a Cyberpunk 2077 rendelkezik olyan aspektusokkal, amiket ő brilliánsnak tekint, és ezek mögött nagyon sok munka volt. Ezért nem tekinti fairnek, hogy csak azért dobáljunk köveket a fejlesztők felé, mert az ő alkotásuk igencsak összetett és nagyratörő lett. Ha az embereknek negatív reakciói vannak, Newell számára az első gondolat az ebből adódó lehetőség, és szerinte a CD Projekt RED is ezekből adódóan javítgatja a játékot, hogy a fogyasztók is kedvezően járhassanak. A lengyelek Newell szerint régóta jó munkát végeznek, idővel befektetnek a termékeikbe, és gyanítja, hogy a fogyasztók (játékosok) is örülni fognak hosszabb távon.

Ugyanebben az interjúban Newell megerősítette, hogy több játék is fejlesztés alatt áll, és ezeket be fogja a Valve jelenteni, mert szerinte szórakoztató kiadni a munkásságuk eredményét. A Half-Life: Alyx jó volt, mert így „Gabenék” visszatértek az egyjátékos címekhez, és ebből momentumuk adódott a cégen belül, így több hasonló projektet szeretnének csinálni. Persze nem érdemes kapásból a Half-Life vagy a Portal harmadik részére gondolni.

Newell hozzátette, hogy ezekről sokáig nem beszélt, és reméli, hogy ez a sikerélménye megmarad, amíg nem lesznek irreleváns kérdések, amik helyét újak veszik át. A „mikor lesz Half-Life 3?” vagy „mikor lesz Portal 3?” kérdések ignorálásával nem kell a közösség hasonlóan nehéz kérdéseire választ adnia. Végül pedig válaszolt egy pletykára is (Citadel kódnéven egy PC vs. VR aszimmetrikus multiplayer játékon dolgoznak): azt állította, hogy sok kódnevük van, és rákérdezett, hogy kódnevet említett-e a tévés riporter. Nem tud a Citadelről.

Never change, Gaben…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu