Kockáztathat a Gearbox az Embracer szárnyai alatt

A „sebváltónak” sok új IP koncepciója van, és az Embracer Group alatt lehetőségük van arra, hogy bátrabban kísérletezhessenek.

A héten nagy meglepetésként ért bennünket, hogy a korábban THQ Nordic AB néven ismert svéd Embracer Group magához húzta az Aspyr Mediát, az Easybraint, illetve a Gearboxot is. A VentureBeat meginterjúvolta Randy Pitchfordot, a Gearbox vezetőjét (aki megőrzi ezt a beosztását), aki igazán bizakodó a jövő iránt.

Pitchford szerint a Gearbox (értékesnek nevezett) IP-ivel kapcsolatban (mondunk egy példát a cég szellemi tulajdonaira: Borderlands) a rajongók sokkal nagyobb szórakoztatási igényekkel rendelkeznek, mint amit a cége meg tudott valósítani. Most pedig lesznek erőforrásait, hogy olyan szórakoztató tartalmakat hozzanak létre, amit a fogyasztók elvárnak tőlük, és emiatt örömmel érdemes fogadni az Embracer Groupot, és Pitchford szerint ők mindent megtesznek, hogy meg tudjanak felelni az elvásároknak.

Nagyon sok új IP-koncepciójuk van (korábban ilyen volt a Battleborn is, amit végül az Overwatch letepert, és a szervereket is már lelőtték pár napja, úgyhogy ez is ment a temetőbe a Lawbreakersszel, ami CliffyB ötlete volt), amik „készen állnak a robbanásra”. Várhattak volna, amíg megfelelő – és bevállalós – kiadói partnert találnak hozzájuk. A kiadók mindig is kockázatokat vállaltak a Gearbox munkásságával, de most már nem nagyon hajlandóak erre… viszont az Embracer alatt Pitchford csapata kockáztathat.

A Gearboxnak nem kell átruháznia az IP-it a kiadóknak. Az Epic Games eladta a Gears of Wart a Microsoftnak, hogy olyat csináljon Tim Sweeney cége, amit nem vártunk tőlük – ebből valósult meg a Fortnite. Ezzel szemben a Gearbox a rendelkezésükre álló IP-ivel (ide tartozik a Brothers in Arms is, amit most akár vissza is hozhatnának…) bármit tehet, és most Pitchfordék új lehetőségek után kutathatnak.

Ez tényleg magabiztos megnyilvánulás Randy Pitchfordtól, de azért még túl korai belátni, hogy az Embracer alatt mit is tud a Gearbox létrehozni. A kiadó rohamtempóban növekszik, és továbbra is azt mondjuk, hogy érdemes a szemünket rajtuk tartani…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu