Kibertámadás áldozata lett a CD Projekt RED is!

A lengyelek is a Capcom sorsára jutottak, és be is jelentették, hogy nem fognak fizetni a támadóknak.

A CD Projekt RED hálózatát tegnap feltörték, és ott egy olyan üzenet fogadta a látogatókat, hogy a „Perforce” szerverükről lementették a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent, illetve a The Witcher 3 kiadatlan verziójának teljes forráskódját, továbbá a könyvelés, az adminisztrációval, a jogi ügyekkel, az emberi erőforrásokkal és a befektetői kapcsolatokkal relatív dokumentumokat is lementették az illetéktelen behatolók. A szervereiket is lekódolták, de a támadók hozzátették, hogy tudják: a biztonsági másolatokból helyre tudják állítani az egészet.

Ha a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) nem tud megállapodást kötni a támadókkal, akkor ki fogják szivárogtatni a forráskódokat, esetleg eladják azokat, a dokumentumokat pedig a videojátékos sajtós kapcsolataiknak el fogják küldeni. (Itt hozzátesszük, hogy mi ebben nem vagyunk érintettek…) A támadók üzenete szerint a CDPR nyilvános imidzse még inkább zuhanni fog, és még több ember fogja látni, hogy milyen… vacakul működik a cégük, a befektetők pedig kevésbé fognak bízni bennük, ami miatt a részvényeik értéke tovább fog zuhanni. 48 órát adtak a lengyeleknek a követelésük teljesítésére.

A CDPR a Twitteren reagált erre. Azt írják, hogy néhány belső rendszerük érintett volt a kibertámadásban. Egy még be nem azonosított személy illetéktelen hozzáférést szerzett a belső hálózatukhoz, és így a CDP-csoport adatait eltulajdonította, majd egy üzenetet hagyott azokban a tartalmakban, amiket a nyilvánosság is láthat. Néhány eszközüket kódolták a hálózatukon, a biztonsági másolataik érintetlenek maradtak, az informatikai hálózatuk pedig már biztonságban van, az adatok helyreállítása pedig elkezdődött.

A CDPR nem fog fizetni a támadóknak, és a behatolóval sem fognak tárgyalni, és tudják, hogy az érintett adatok így tényleg kiszivároghatnak. A szükséges lépéseket megteszik, hogy fel tudjanak lépni emiatt, így aki közreműködik a terjesztésben (pl. linkeli az archívumot), azoknál jogi lépéseket tehetnek. A támadásban érintett feleket is felkeresik, és még vizsgálják az ügy hátterét, de a tudomásuk szerint a játékosok és a szolgáltatásaikat használó személyek adatai nem jutottak ki a támadás révén. Már a hatóságokat is felkeresték a teljes nyomozás miatt.

Ez még érdekes sztori lehet a későbbiekben…

Forrás: DSOG, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu