Xbox Series: további funkcióbővülésre számíthatunk

Az Xbox Smart Delivery sikerén felbuzdulva folytatja a bővítést a Microsoft.

A legújabb Major Nelson podcaston Jason Ronald, az Xbox programmenedzsment-felelőse arról beszélt, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S még gyerekcipőben jár, és a következő hónapok során a képességeik bővülni fognak. A csapat izgatott a rajongóktól világszerte érkező első visszajelzések miatt, és szerinte ez még csak a kezdet – ezt a cégen belül is gyakran emlegetni szokták. Ronald szerint sok igazán izgalmas dolguk van, ami a következő néhány hónap, sőt, hosszabb távon néhány év során fog érkezni a két új Xboxhoz…

Major Nelson (Larry Hryb) is megismételte ezt, de egyikük sem mondhat még sokat erről a nyilvánosságnak, és ezért úgy véli, hogy Ronald mihamarabb ismét a podcast vendégei közé fog tartozni. Erre ő megemlítette, hogy az Xboxosok novemberben megérdemelten szabadságra mentek, hogy csak hátra tudjanak dőlni, és hallgassák a közösség visszajelzéseit, megfigyelve, hogy a játékosok miként veszik igénybe az új konzolokat, hogy mi is izgalmas nekik, és hogy hol tudna még javítani a Microsoft. A pihenőnek vége, úgyhogy most ideje kigurítani a frissítéseket (azaz új firmware-eket adnak ki az Xbox Series modelleknek).

A Microsoft elsődlegesen az Xbox mobilos appjára figyelne, hogy ott is nyomon lehessen követni az achievementeket, illetve a közvetítésekkel kapcsolatos értesítéseket. A DVR (videórögzítés) minőségén is szeretnének javítani, továbbá a Quick Resume funkción is módosítanának (ez az utóbbi arra jó, hogy másodpercek alatt válthassunk a játékok között, hogy pontosan ott folytassuk, ahol abbahagytuk anélkül, hogy a logókat és miegyebet végig kellene megint néznünk). Ronald szerint a Quick Resume-ot néhány játék esetében a megjelenés időszakában ki kellett kapcsolniuk, és most azon dolgoznak, hogy ezt ismét elérhetővé tegyék. Ezek mind nagy prioritásként szolgálnak a redmondiaknak, és ezek az Insider körökben rövid időn belül fel fognak bukkanni.

Úgyhogy vannak tiszta terveik, és ez mindenesetre jónak hangzik.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu