Menu

Cyberpunk 2077: Josef Fares szerint nem érdemelt ennyi kritikát

A szabadszájú, magát vissza nem fogó filmrendezőből játékfejlesztővé avanzsált Fares megvédte a CD Projekt RED-et.

A The Gamer számolt be arról a Twitter Spaces-en történt beszélgetésről, ami Josef Fares, illetve Geoff Keighley (The Game Awards) között zajlott. Itt volt egy kérdezz-felelek rész, ahol a hallgatók kérdezhettek a Brothers: A Tale of Two Sons, A Way Out, és az It Takes Two fejlesztőjétől. Volt egy olyan kérdés, ami a koronavírus-világjárvány miatti lezárások során mekkora kihívásokat okozott a játékfejlesztés.

Itt Fares válasza szerint szerencséje volt, hogy két karanténra, bezárásra kényszerítő időszak közé időzítette az It Takes Two motion capture munkálatait (a mozgáskultúra digitalizálását). Ennek köszönhetően a Hazelight Studios alapítója nem kényszerült arra, hogy elhalassza a játékát. Majd szimpátiáját fejezte ki azon cégek iránt, amiket súlyosabban érintett a pandémia, mert volt példa arra, hogy nem épp a legjobb állapotban jelent meg néhány cím 2020 folyamán (vagy ha halasztásra kellett kényszerülniük).

Aztán Fares hozzátette, hogy „a Cyberpunk [2077] unfair mértékben kapott s___t” – emiatt pedig ki lehet mondani, hogy ő nem nagyon vádolja a CD Projekt RED-et a belső nézetes RPG-jének kezdeti (főképp konzolos) állapota miatt. Egyfajta boszorkányüldözésnek nevezte azt, hogy állítólag halálos fenyegetéseket is kaptak a lengyel fejlesztők, miután többszöri halasztás után december 10-én kiadták a játékot (aminek jobb lett volna, ha mondjuk idén tavasszal jelent volna meg – és akkor még ne feledjük, hogy a korábban 2020 végére, 2021 elejére ígért next-gen patch csak az év második felében fog napvilágot látni).

Fares következő játéka, az It Takes Two egy újabb EA Originals cím lesz (az Electronic Arts ezt az ágazatot használja az indie címek publikálására). Március 26-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre (igaz, Fares korábban mondta, hogy nem ezekre tervezte a játékot), PC-re (Steamen és Originen is fenn lesz, feltehetőleg Denuvóval mint mindig), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu