Neonáci szimbólum a Call of Duty: Warzone-ban!

A fizetős Chimera Pack része a kérdéses embléma, ami egy neonáci szimbólumra hasonlít, mégpedig nem is kicsit…

Szóval a Call of Duty: Warzone-hoz megvehetünk 11 dollárért (euróról számítva kb. 4050 forintért) egy Chimera Packot, aminek egyik logója szinte nyilvánvalóan az Azov zászlóaljra utal. Oh, ez egy szélsőjobbos nacionalista alakulat, ami az ukrán nemzeti gárdából szakadt ki az ukrán-orosz harcok közepette még 2014-ben. A logó már jó egy éve biztosan a játék kínálatában volt, és bár animációval is rendelkezik, a Redditen végül felbukkant a téma, és jöjjön is egy kép lent, ami egymás mellé helyezi a két logót…

Fel is fedezhetjük, hogy mind a két logót a Wolfsangel ihlette meg. Ez egy több évszázada létező germán szimbólum, amit aztán Adolf Hitler pártja is átvett a második világháborúban (a második SS Panzer alakulatra kell itt gondolni), de később neonáci alakulatok is magukhoz vették – erre egy példa például az Aryan Nations. A hasonlóság ott van, a történelmi utalások pedig nem tévednek. De a játékbeli összefüggést is meg kell említeni.

A Call of Duty: Warzone-ban a Chimerát a CoD: Modern Warfare-ből Nikolai alakította meg. Ő egy orosz fegyverkereskedő, aki egy terroristaszervezet megdöntésében segít a játék főszereplőinek. Egyetlen országhoz sem kapcsolhatjuk a Chimerát, de az egyik karaktere, Yegor ukrán nemzetiségű. Ha megvesszük a pakkot, az egyik olyan operator lesz, aki egyedi kosztümöt kap, de nincs a szimbólum a ruházatán. A szimbólum pedig majdhogynem ugyanaz, mint az Azov zászlóaljé, csak megcserélték benne a színeket. A Chimera pedig egy antihős alakulat, aminek a Modern Warfare főszereplője, Farah Karim is tagja volt.

2017-ben a Destiny 2-ből a Bungie kivett egy gauntletet, ami egy szélsőjobbos zászlóra hasonlított, de ott a fejlesztők egy véletlen egybeeséssel magyarázták a hasonlóságot. Itt is ez lesz a helyzet? Nem biztos. Jó, a Call of Duty: Warzone digitális boltja folyamatosan forgatja az elérhető pakkokat, így nem biztos, hogy meg lehet épp venni ezt, de mivel kézzel frissítik a pakkokat, esélyes, hogy az Activision Blizzardnak lépnie kell.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu