Nem bírják a PlayStation 3-as szerverek a terhelést

Miután a Sony bejelentette, hogy a nyár folyamán bezárja a PlayStation 3-as, a PlayStation Vitás és a PSP-s PlayStation Store a kapuit, a játékosok elkezdtek archiválni.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a nyár végével százhúsz exkluzív cím lesz elérhetetlen, ugyanis ezek a játékok csak digitálisan, a PlayStation Store-on jelentek meg, és máshol nem kaptak bárminemű verziót. Tény, a játékok letölthetőek lesznek, de csak azoknak, akik megvették a kérdéses címeket, és a játékmegőrzés gondolatmenetét sem szabad elfelejteni: azért a jövőben biztosan lesznek olyan kíváncsi egyének, akik megnéznék, hogy a 2010-es évek során ez a három „játékállomás” mit is kapott.

A Twitteren többen is panaszkodnak, mert a Sony szervereiről nem tudják letölteni a játékokat a PlayStation 3-ra. Ez a japán tweet például ki is emelte a két hibaüzenetet, amit a PS3 gyakran a nem éppen szerencsés játékosok képébe vág: 80029509, 80029721. És a legnagyobb baj itt az, hogy nem csak a frissen vásárolt játékok esetében üti fel a fejét a két számsor, hanem a régebbi tranzakciók során beszerzett alkotásoknál is felbukkannak, így a vásárló lényegében technikai okok miatt (és remélhetőleg csak ideiglenesen!) elvesztette a hozzáférést a számára jogosult termékhez.

De ez nem csak ázsiai hiba: itt egy francia illető, aki egy PS1-es klasszikust vett meg PlayStation 3-on, és bizony neki is csak a 80029509 hibaüzenet ugrott fel a letöltés helyett, így bizony Európában is jelen van a felkészületlenség: a Sony ugyanis nem tette terhelhetőbbé a régebbi konzoloknak szánt PlayStation Store-szervereket, és ennek bizony mi isszuk meg a levét. Pedig ennek nem kellene megtörténnie.

A Sony-nak tehát illene összeszednie magát, mert az óra ketyeg (és azért jobb lenne nekik is a kevesebb hibabejelentés), és július egyre jobban közelít, amikor is a PS3/PSP számára záródnak a kapuk, míg a PlayStation Vitán a PlayStation Store még a nyár végéig életben marad.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu