Menu

Nem bírják a PlayStation 3-as szerverek a terhelést

Miután a Sony bejelentette, hogy a nyár folyamán bezárja a PlayStation 3-as, a PlayStation Vitás és a PSP-s PlayStation Store a kapuit, a játékosok elkezdtek archiválni.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a nyár végével százhúsz exkluzív cím lesz elérhetetlen, ugyanis ezek a játékok csak digitálisan, a PlayStation Store-on jelentek meg, és máshol nem kaptak bárminemű verziót. Tény, a játékok letölthetőek lesznek, de csak azoknak, akik megvették a kérdéses címeket, és a játékmegőrzés gondolatmenetét sem szabad elfelejteni: azért a jövőben biztosan lesznek olyan kíváncsi egyének, akik megnéznék, hogy a 2010-es évek során ez a három „játékállomás” mit is kapott.

A Twitteren többen is panaszkodnak, mert a Sony szervereiről nem tudják letölteni a játékokat a PlayStation 3-ra. Ez a japán tweet például ki is emelte a két hibaüzenetet, amit a PS3 gyakran a nem éppen szerencsés játékosok képébe vág: 80029509, 80029721. És a legnagyobb baj itt az, hogy nem csak a frissen vásárolt játékok esetében üti fel a fejét a két számsor, hanem a régebbi tranzakciók során beszerzett alkotásoknál is felbukkannak, így a vásárló lényegében technikai okok miatt (és remélhetőleg csak ideiglenesen!) elvesztette a hozzáférést a számára jogosult termékhez.

De ez nem csak ázsiai hiba: itt egy francia illető, aki egy PS1-es klasszikust vett meg PlayStation 3-on, és bizony neki is csak a 80029509 hibaüzenet ugrott fel a letöltés helyett, így bizony Európában is jelen van a felkészületlenség: a Sony ugyanis nem tette terhelhetőbbé a régebbi konzoloknak szánt PlayStation Store-szervereket, és ennek bizony mi isszuk meg a levét. Pedig ennek nem kellene megtörténnie.

A Sony-nak tehát illene összeszednie magát, mert az óra ketyeg (és azért jobb lenne nekik is a kevesebb hibabejelentés), és július egyre jobban közelít, amikor is a PS3/PSP számára záródnak a kapuk, míg a PlayStation Vitán a PlayStation Store még a nyár végéig életben marad.

Forrás: JVL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu