A Microsoft fogja kiadni Hideo Kojima következő játékát?

És vajon ennek mi köze lehet a korábban már bemutatott Abandonedhöz?

A VentureBeatnek író Jeff Grubb szerint a japán géniusz a redmondiakkal arról tárgyal, hogy ők adják ki a következő játékát. Ez hogyan kapcsolódik a Blue Box Game Studios PlayStation 5-exkluzívjához? Sokan arra gyanakodtak, hogy az Abandoned Kojima projektje, amire aztán a holland stúdió egy közleményt tett ki a weboldalára, hogy megakadályozza a téves pletykák terjedését.

A közlemény szerint sok emailt kaptak a Hideo Kojimával kapcsolatos pletykák miatt, de nekik semmi közük nincsen a japán játékkészítőhöz, így nincs kapcsolat a két fél között. Egy kisebb fejlesztőcsapatról van szó, ami egy szenvedélyes projekten dolgozik hosszú idő után. A múltban segítettek más stúdióknak az ő játékaik megvalósításában, de arról nem esett szó, így ezeket a besegítéseket nem alkalmazták marketingnek. Remélik, hogy a közleményük tisztázta a helyzetet, és bíznak benne, hogy az Abandoned játékmenetes bemutatóját meg fogjuk tekinteni.

Grubb szerint az Abandoned azért nem nevezhető Kojima alkotásának, mert ugye ez a belső nézetes túlélő horror PlayStation 5-re készül, és ő a forrásaira hivatkozva kizárná a kapcsolatot „a kék dobozzal”. De Phil Spencer polcán volt egy szobor, ami a lehetséges megállapodásra utalhat. Azt még nem tudja megerősíteni, hogy az Xbox lezárta-e már a megállapodást, de úgy véli, hogy a Microsoft a japán játékfejlesztőt akarja igénybe venni, hogy az ázsiai szigetország stúdiói is lassan elfogadják a számukra idegen (elvégre amerikai cégről beszélünk…) konzolgyártót.

Milyen szoborra is gondol? Ez a tweet megmutatja, hogy Spencer, az Xbox-vezér polcán a háttérben tényleg láthatunk egy Ludens figurát. Az pedig a Kojima Productions logójában is ott van. (De akkor ezzel a logikával élve a Microsoft felvásárolhatja a Ubisoftot és a Nintendót is, ha a képet jobban megvizsgáljuk…)

Persze a végén mindenféleképpen hozzá kell tennünk a szokásost: ebből még semmi sem hivatalos. Ettől függetlenül ez egy dörzsölt lépés lehet a Microsofttól.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu