Akció-RPG lesz a Star Wars: Knights of the Old Republic remake?

Állítólag az Aspyr Media a sokak által csak KotOR-ként nevezett Star Wars-játék újragondolásán dolgozik.

Kezdjük az elején, mert eleinte azért nem beszéltünk a témáról, mert ez mintha pár hónapja már felbukkant volna: egy olyan stúdió dolgozik a projekten, ami nem annyira közismert. Ebbe a kategóriába az Aspyr Media beillik, és a Bloombergnek író Jason Schreier szerint a csapat (ami amúgy a két KotOR játékból már csinált mobilos portot, továbbá korábban más játékokhoz ia kapcsolódott az IP-n belül…) több dolgot is meg fog változtatni, hogy ne csak a BioWare alapművét emeljék át újabb platformokra.

A remake a Star Wars: Knights of the Old Republicból és a folytatásból, a Star Wars: Knights of the Old Republic II: Sith Lordsból is átemelne pár dolgot, csak ezzel az a baj, hogy a Disney olyan mértékben nyúlt bele a franchise-ba, ami miatt a két játék már nem része a hivatalos kánonnak. A remake pedig ezt szeretnél valamelyest helyreállítani. Ez azért bátornak hangzik, és még mindig nincs vége a sztorinak.

MrMattyPlays nemrég kibővítette, amit Schreiertől lehetett eddig hallani, és kitért arra, hogy a játék harci rendszere is módosulhat. Az eredeti Knights of the Old Republicnak körökre osztott csatái voltak. Nos, ezt állítólag kihajítják, hogy inkább akció-RPG stílust öltsön magára a KotOR remake. (Tehát olyan lenne, mint mondjuk… a The Witcher 3, vagy a Star Wars: Jedi Fallen Order, ha a harcról van szó. Így talán érthető.)

Mindez még nem hivatalos, de ha ennyire sok dolog bukkan fel az egészről, csak nem lehet az egész egy akkora hoax, hogy még a Marsról is látni lehetne. A LucasFilm Games (ami idén feltámadt, és már elkezdte kiosztani másnak is a Star Wars licencet, így például a The Divisionért vagy az új Avatarért felelős Ubisoft-Massive duó is már készül valamivel…) talán a nyár folyamán meg is erősíti, hogy igen, az Aspyr erre… aspyrál.

Forrás: PSL, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu