Deathloop: érzékelhető a Dishonored stílusa [VIDEO]

A State of Play közvetítés során bemutatott kilenc percnyi játékmenet erősen emlékeztet a Dishonoredra, ami egy másik Arkane IP (és most pihenőpályán van, ki tudja, hogy meddig).

 

A PlayStation Blogon olvashatjuk, hogy Blackreef szigetén mindenhol találhatunk Coltnak szóló üzeneteket, de ezek zavaróak vagy összefüggéstelenek lehetnek néhány alkalommal. Ahogy több titkot megismerünk a szigeten, úgy egyre több értelmet fognak nyerni, ám a szigeten az első pillanattól kezdve ezekre kell támaszkodnunk. Ehhez persze szükséges lesz, hogy mindegyik hurokból tanuljunk. A rutint ki kell tanulni, és a kisebb párbeszédekben is értékes információkat nyerhetünk ki. Lehet, hogy valaki például Aleksis bulijának hátsó bejáratáról tesz egy félmondatos említést.

Több játékstílussal is érdemes lesz kísérletezni: egyes területeken jobb lenne a lopakodós megközelítéssel élni, máshol pedig hasznosabb lehet a szó szerint értendő robbanékony belépő. Mivel egy időhurokban vagyunk, lesz időnk arra, hogy valami újjal is próbálkozzunk. A videóban amúgy Aleksis kivégzése után Colt felvett valamit, amivel a Karnesis képességét lehet fejleszteni. Ezzel bábuként dobálhatjuk az embereket ide-oda. A Visionary (Látnok) karakterek legyakása nagy jutalommal jár (lehet, hogy a képességtuning helyett egy újat sajátíthatunk el), és a kedvenc képességeinket/frissítéseinket megtarthatjuk.

A Deathloopban történő előrehaladás során a Residuum nevű anyagot fedezzük fel, miközben a Visionary és Eternalist (Örökkévaló) karaktereket legyőzzük. Ennek segítségével a hurkok között a felszerelésünket, képességeinket rögzíthetjük, így nem kell ezeket újra megszereznünk a későbbiekben. Az egyik fontos képességünk a Reprise lesz. Így a halál nem fog automatikusan újrakezdést jelenteni, hanem kétszer is esélyt kapunk valamelyest visszatekerni az időt anélkül, hogy az időhurkot újraindítanánk. A képesség csak Colt számára tekeri vissza az időt, így a Reprise másokra nincs hatással (akit legyőzünk, az halott is marad).

A Deathloop egyike volt azon játékoknak, amik halasztáson estek át, viszont az eredetileg májusra belőtt rajt nem esett át 2022-re, ugyanis a játék szeptember 14-én fog megjelenni PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu