Döbbenetes információk láttak napvilágot Bruce Lee-ről!

MOZI HÍREK – Ezt nem gondoltad volna Bruce Lee-ről, a harcművészet és a hong kongi akciófilmek legendás mesteréről!

 

A harcművészet és hong kongi akciófilmes legenda: Bruce Lee drogfogyasztó volt, csak titkolta – ez derült ki a nemrég napvilágot látott levelekből, amelyek bombaként robbantak az Interneten! A sárkány közbelép filmsztárja korai halála előtt több mint 40 üzenetet írt egy színészkollégájának a kábítószerfüggőségéről.

A Robert Bakernek írt levelekből kiderül, hogy 1969-től a sztár 1973-ban bekövetkezett 32 éves korában bekövetkezett haláláig ő látta el Lee-t drogokkal, többek között

 

kokainnal, LSD-vel és kannabisszal.

 

A leveleket egy bolhapiacon találták meg, és az Egyesült Államokban mintegy 64.5 millió forintnak megfelelő összegért árverezik el ezeket.

Míg Hollywoodban azt suttogták, hogy Lee drogfüggő volt, a levelek nemcsak megerősítik ezt, hanem azt is elárulják, hogy konkrétan mennyire függött a drogoktól.

Baker, aki 1993-ban, 52 évesen halt meg, még azt is kockáztatta, hogy az Egyesült Államokból drogot szállítson Lee-nek, amíg ő Hongkongban forgatott. A kínai-amerikai Lee 1972-ben megkérte a Fist of Fury sztárját, hogy küldjön neki

„nagy mennyiségű kokaint”.

Elmagyarázta, hogy „pokolian be volt tépve”, de egy kis kokain segíthetne neki belebújni a szerepébe egy közelgő filmszerephez.

Miközben 1973-ban Hong Kongban forgatta az Enter the Dragon című filmet, felesége, Linda írt a nevében, hogy nyilvánvalóan drogot kérjen.

Az április 14-én kelt levélben hozzátette: „Ne aggódj, hogy Bruce a C-t használja – nem viszi túlzásba”.

Egy hónappal később Lee-nek rohama volt, és összeesett az agydagadástól. Felépült, de 1973. július 20-án holtan találták az ágyában.

A dallasi Heritage Auctions szóvivője elmondta: „Bruce Lee minden idők legbefolyásosabb harcművésze és a 20. század popkultúrájának egyik ikonja, és ezek a levelek azt mutatják, hogy döbbenetes titkot őrzött”.

Forrás: TheSun

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu