Két stúdióját is eladni készül a Warner?

A NetherRealm Studios és a TT Games is állítólag új gazdára lelhet.

 

Jez Corden, a Windows Central egyik szerkesztője beszélt egy podcasten arról, hogy a Warner változásokra készül. No itt nem arra gondolunk, hogy az AT&T és a Discovery egyesülni fog, hanem ennek mellékhatásaira: a tervek szerint állítólag a Mortal Kombat és a LEGO-játékok fejlesztői mehetnek más kezek közé.

A WB Games körül volt már bizonytalanság, és mi is írtunk erről a témáról korábban, így nem tudni, hogy mennyire új dokumentumokat látott Corden. Az sem ismert, hogy egyáltalán kik lehetnek az új tulajdonosok, már ha az értékesítés tényleg bekövetkezik, de nem lenne butaság egyből a Microsoftra gondolni. Arra a redmondi cégre, ami a Windows és az Office termékcsalád révén olyan vastag csekkfüzettel rendelkezik, hogy a ZeniMax Media (Bethesda!) felvásárlása után ez a két csapat csak porszem lenne nekik…

De az sem kizárt, hogy például épp a Sony lesz az, aki beáll a NetherRealm Studiosért folytatott harcba. Írtunk már arról, hogy az EVO, a verekedős játékok patinásnak nevezhető világbajnoksága is részben az ő tulajdonukban van már, és mivel Ed Boonék a Mortal Kombattal és az Injustice-szel pont ebben a műfajban tevékenykednek, logikus lenne a Sony Interactive Entertainmenthez történő csatlakozás.

Corden szerint a Warner Bros. nem volt elégedett a Mortal Kombat film teljesítményével, és a LEGO-filmek esetében is átlag alattinak gondolják az eredményeket. A LEGO IP-je Dániából származik, és az is belemar a profitjukba… de a LEGO film közel fél milliárd dollárt hozott össze a mozikban (emiatt jött több folytatás és spin-off is), úgyhogy ez talán picit túlzás lehet Cordentől.

Mindez persze még nem hivatalos, de sosem lehet tudni, hogy mi lehet ebből. A NetherRealm már befejezte a Mortal Kombat 11 támogatását, így lehet, hogy az Injustice 3-on dolgoznak. Majd meglátjuk, hogy mi jön ki tőlük legközelebb.

Forrás: PushSquare

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu