Elkezdődött az Electronic Arts-szivárgás is, a sajtó nem segített a támadóknak

A hackerek célja az volt, hogy a Vice sározza be az Electronic Arts nevét. A publikáció nem cselekedett így. Ennek megvannak a következményei.

 

Júniusban az Electronic Arts adatszervereire bejutott pár hacker, aki állítólag eltulajdonította a FIFA 21 és a Frostbite engine lövöldözős játékokhoz (pl. Battlefield 2042) szánt verziójának forráskódját. Itt jön be a képbe a Vice, ami arról írt, hogy a hackerek pénzt követeltek a kiadóktól. Ez nem történt meg, és így elkezdik nyilvánosságra hozni a támadók a megszerzett adatokat.

A hackerek néhány hete egy emailt írtak az Electronic Artsnak, de nem kaptak választ a pénzkövetelésre, és ha nem fogja a kiadó felkeresni őket, akkor folytatni fogják a szivárogtatást. Erre a Motherboard (a Vice techszekciója) arról írt, hogy már 1,3 gigabájtnyi adatot már láttak, amiben az Electronic Arts belsőleg használt eszközeire, illetve az Originre, az EA digitális boltjára történő utalások is voltak. Ennek ellenére a kiadó nem hajlandó fizetni (holott lenne miből, ha már a FIFA 22-nél is nagy ívben tesznek a PC-re, miközben a sportjátékaik kaszinó módjának tekinthető Ultimate Team szegmenseivel degeszre keresik magukat…).

Az Electronic Artsnak tudomása van az állítólagos hackerek által írt posztokról, és elemezi is a kiszivárgott fájlokat, de eközben úgy hiszi a cég, hogy a játékosok biztonsága nincsen veszélyben a kérdéses adatok illetéktelen kezekbe jutása ellenére sem, és anyagilag sincsenek veszélyben az Electronic Arts játékai. Az amerikai szövetségi bűnüldöző szervekkel már közösen dolgoznak, hogy a nyomozás megfelelő tempóval haladhasson, és az elkövetők csuklóin kattanjon a bilincs.

És itt jön a poén: néhány héttel a támadás után a hackerek felkeresték a Motherboardot, hogy rajtuk keresztül közvetítsék a pénzt követelő üzenetet, de a site nem állt be mögéjük. Úgyhogy az a poénos helyzet áll fenn, hogy a hackerek lassan kitolhatják a netre a teljes adatpakkot, a kiadó pedig csak rándítja a vállát.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu