Menu

Részvényesek is vizsgálják az Activision Blizzardot

A Kaliforniából induló Activision Blizzard per miatt már a cég részvényesei is kezdeményeznek egy vizsgálatot.

 

A Gamesindustry arról ír, hogy nem csak az állam kormányzata illetve a kiadó dolgozói elégedetlennek az Activision Blizzarddal, ugyanis a Robbins LLP, egy amerikai jogi cég (ami ráadásul részvényes is a Bobby Kotick vezette cégben…) kezdeményezte, hogy át kellene nézni a cég állapotát, hogy megsértették-e az értékpapír-cserével kapcsolatos törvényt, és megszegték-e a céghez fűződő bizalmi feladatokat is a rosszul kezelt vezetőség miatt.

Amióta a pert nyilvánosságra hozták, az Activision Blizzard részvényeinek értéke már jó 7%-ot esett, ami nem fest fényes jövőt a cég számára, amitől a Call of Duty-t, az Overwatchot, a Diablót, vagy a Warcraftot ismerhetjük. De ha ez nem lenne elég, már annyira mainstream lett a zaklatásos, nőket elnyomó szituáció az Egyesült Államokban, hogy a New York Times, az ország egyik legnagyobb napilapja is közölt egy cikket róluk…

Bár többnyire ismétli a New York Times az eddig elhangzottakat (amiket mi magunk is majdnem teljes egészében összefoglaltunk az ügy kirobbanása óta), vannak újdonságok is, ugyanis a korábban az Activision Blizzardnál dolgozó emberek anekdotái is felbukkannak az értelemszerűen angol nyelvű írásban. Egy esetben egy női alkalmazott előléptetése nem nagyon jött szóba, miután a menedzsere ajánlatát elutasította.

A baj csak ott van, hogy drogfogyasztásról lett volna szó. Ha ez nem elég, egy (valószínűleg) másik menedzser (nem tisztázták!) arról faggatta, hogy ő milyen pornót is szeret. Egy másik hölgy pedig arról számolt be, hogy miután a barátja meghalt, néhány héttel később olyan céges nyomás hárult rá, hogy egy magasabb beosztású illetővel le kellene feküdnie. Mind a ketten arról beszéltek, hogy diszkriminatív helyzetbe jutottak a fizetésük és az előléptetési lehetőségeik hiánya miatt.

Ez bizony hatalmas blamázs az Activision Blizzardnak. Szavakkal nem sokra mennek. Komoly tettekre lesz szükség. Ez amúgy a Ubisoftra is vonatkozik (és ezt a cég alkalmazottai is nyíltan kifejezték…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu