Részvényesek is vizsgálják az Activision Blizzardot

A Kaliforniából induló Activision Blizzard per miatt már a cég részvényesei is kezdeményeznek egy vizsgálatot.

 

A Gamesindustry arról ír, hogy nem csak az állam kormányzata illetve a kiadó dolgozói elégedetlennek az Activision Blizzarddal, ugyanis a Robbins LLP, egy amerikai jogi cég (ami ráadásul részvényes is a Bobby Kotick vezette cégben…) kezdeményezte, hogy át kellene nézni a cég állapotát, hogy megsértették-e az értékpapír-cserével kapcsolatos törvényt, és megszegték-e a céghez fűződő bizalmi feladatokat is a rosszul kezelt vezetőség miatt.

Amióta a pert nyilvánosságra hozták, az Activision Blizzard részvényeinek értéke már jó 7%-ot esett, ami nem fest fényes jövőt a cég számára, amitől a Call of Duty-t, az Overwatchot, a Diablót, vagy a Warcraftot ismerhetjük. De ha ez nem lenne elég, már annyira mainstream lett a zaklatásos, nőket elnyomó szituáció az Egyesült Államokban, hogy a New York Times, az ország egyik legnagyobb napilapja is közölt egy cikket róluk…

Bár többnyire ismétli a New York Times az eddig elhangzottakat (amiket mi magunk is majdnem teljes egészében összefoglaltunk az ügy kirobbanása óta), vannak újdonságok is, ugyanis a korábban az Activision Blizzardnál dolgozó emberek anekdotái is felbukkannak az értelemszerűen angol nyelvű írásban. Egy esetben egy női alkalmazott előléptetése nem nagyon jött szóba, miután a menedzsere ajánlatát elutasította.

A baj csak ott van, hogy drogfogyasztásról lett volna szó. Ha ez nem elég, egy (valószínűleg) másik menedzser (nem tisztázták!) arról faggatta, hogy ő milyen pornót is szeret. Egy másik hölgy pedig arról számolt be, hogy miután a barátja meghalt, néhány héttel később olyan céges nyomás hárult rá, hogy egy magasabb beosztású illetővel le kellene feküdnie. Mind a ketten arról beszéltek, hogy diszkriminatív helyzetbe jutottak a fizetésük és az előléptetési lehetőségeik hiánya miatt.

Ez bizony hatalmas blamázs az Activision Blizzardnak. Szavakkal nem sokra mennek. Komoly tettekre lesz szükség. Ez amúgy a Ubisoftra is vonatkozik (és ezt a cég alkalmazottai is nyíltan kifejezték…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu