Angol nyelvű szakácskönyvet kap az Assassin’s Creed

Bocsánat, pontosítunk: „kulináris kódex” készül a Ubisoft legsikeresebb Assassin’s Creed franchise-ából.

 

A közel másfél évtizede megállás nélkül menetelő Assassin’s Creed (aminek a jövője egy élő szolgáltatásos, live service játékban rejlik most…) egy szakácskönyvvel erősít, ami kb. annyira szokatlan marketinges lépésnek tűnik, mint az, hogy a Capcom parfümöket dobott a piacra a Resident Evil branddel. (Ez nem vicc, a hétvégén beszámoltunk róla részletesebben is.)

A szakácskönyv, ami Thibaud Villanova tollából (főzőkanalából?) származik, 40 receptet tartalmat tíz teljes menühöz. Az ára 30 dollár, úgyhogy errefelé 10-11 ezer forintos árral juthat el a boltokba (hacsak az infláció nem gondol még egyet, ami miatt ennél magasabb árcímke is lehet rajta…). A menüket azok az időszakok és helyszínek inspirálták, ahol a leghíresebb Assassinok harcoltak és éltek.

Így az olasz reneszánsz korszak, a francia forradalom, a viktóriánus kori London kap szerepet. Altar, Ezio, Arno, Evie, Jacob és a Testvériség többi Assassinját követhetjük a legnépszerűbb ételekkel. Itt említenek néhány példát: Masyaf Moutabel, Davenport Homestead-leves, bostoni almás pite, gyarmati káposztasaláta, Meringues Mirabeau…

Ezek között azért van pár egészen hagyományosnak tűnő étek, így ez a Ubisofttól nem tűnik olyan nagy dobásnak, és az a vicc, hogy a könyvnek szövegét Villanova pár éve már megírta (ugyanis eredetileg franciául már kiadták, és ez lenne az első alkalom, hogy angolul is a könyvesboltokba és e-book olvasókra eljut…). Az író azért megfordult pár érdekes témában: Dragon Ball-receptkönyv, Disney-receptek, Star Wars-receptkönyv, Asterix-menü, illetve több fantasy tematikájú ételgyűjtemény jött ki a Gastronogeek neve alatt… úgyhogy a témában tényleg jártas személyről van szó.

Az Assassin’s Creed: The Culinary Codex-et (ennek magyar neve még érdekes lehet, ha valaha készül belőle fordítás…) a Titan Books fogja publikálni, és a megjelenést 2021. december 14-ére tették. Ezzel (legalábbis angol nyelvterületen biztosan) kiváló karácsonyi ajándék lehet egy Assassin’s Creed-rajongónak.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu