PlayStation Plus Premium: új előfizetési kategóriára készül a Sony?

Egy felvásárlás következtében egy PlayStation Plus Premium szolgáltatást tehet a Sony elérhetővé az előfizetőknek, de ezért biztosan több pénzt kellene fizetni „a kékeknek”.

 

A Sony régebben már bejelentette, hogy a Crunchyroll előfizetéses szolgáltatásért 1,18 milliárd dollárt (354 milliárd forintot) fizetett. Most már le is zárult ez a tranzakció, közölte a Sony, így a főleg animékre, mangákra és doramára szakosodott Crunchyroll már teljes egészében a Sony tulajdonában áll. És már most vannak tervek arra, hogy ezt a PlayStation brand is kihasználhassa.

Az Eurogamer ugyansi arról tudósít, hogy a Sony tervbe vett egy drágább PlayStation Plus Premium előfizetési kategóriát. A Microsoftnál is két szinten van az Xbox Game Pass; az utóbbi ugyebár a felhőből való játékot is lehetővé teszi, és PC-n az Xbox Insider programban már az Xbox appból is megoldható ez, erről írtunk tegnap. De a drágább szinten előfizetők például az EA Play vagy az Xbox Live Gold tartalmait is megkapják. Elvileg a Crunchyroll mellett más streamelő szolgáltatások is a prémium előfizetők markát üthetik a Sony térfelén.

A site-nak érdemes hinni, hiszen például az ő projektük a Digital Foundry (és az ehhez tartozó DF Retro) is, kifejezetten korrekt technikai elemzésekkel és összehasonlításokkal, és általában ők jó úton szoktak járni az ilyen pletykák esetében. És valahol ott is igazuk lehet, ha belegondolunk: a Sony már bevásárolt ezen a téren, amikor a Funimationt is a kosarába tette. Ez pedig egy animéket forgalmazó, illetve streamelő szolgáltatást kínáló cég…

Tony Vinciquerra, a Sony Pictures vezérigazgatója is kimondta, hogy a Crunchyroll tartalmait mihamarabb szeretnék „terjeszteni”, ugyanis a Crunchyroll-Funimation párosával elkötelezettek amellett, hogy a legjobb animeélményt kínálhassák a rajongóknak, miközben a partnereiknek, a kiadóknak és a tehetséges alkotóknak egyedi lehetőséget kínálnak a tartalmaik terjesztésére. És a Crunchyroll birtoklásával az animerajongóknak az általuk választott platformon lehetőségük lesz hozzáférni a tartalmakhoz. Kiemelte, hogy a Sony célja egy egyesített anime-előfizetési élmény, azaz egy PlayStation Plus Premium megteremtése.

Úgyhogy alakul a „második PlayStation Plus szint”…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu