Horror FPS négyes felvágott [VIDEO]

Műfajában egy játék kilóg a horror FPS négyből, történetileg pedig egy másik teszi ezt, de a négy termék kis túlzással egy karámba terelhető.

 

Kezdjük a nem éppen horror FPS játékkal: a Nightdive Studios bejelentette, hogy a PowerSlave: Exhumed PlayStation és SEGA Saturn konzolos kiadásait egybe forrasztva ülteti át a KEX Engine-re, hogy azon modern PC-ken is elfuthasson a két és fél évtizede megjelent FPS. Szélesvásznú/HD felbontás, kontrollertámogatás, grafikus effektek, Vulkan és DirectX 11-támogatás, achievementek jönnek, és a magasabb képfrissítést tudó monitorok számára finom objektuminterpoláció is lesz. A játék valamikor idén lesz kapható Steamen és GOG-on. Földönkívüli-irtás újabb köntösben.

A Blini Games dolgozik a Lovecraft’s Untold Stories 2-n, amit a 1C Entertainment fog kiadni később PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n, de először korai hozzáféréses (Early Access) verzióban találhatjuk a Steamen október 28-ától. Ez a játék lenne a horror FPS műfaji kitérés, ugyanis ez egy akció-RPG lesz rogue-like elemekkel. Ardois-Bonnot, egy szürrealista művész 1926-ban mutatta meg a festményét, az Álomtájat (Dream Landscape), ami elképesztő félelmet keltett a bemutató során, a művész pedig Csipkerózsikához hasonlóan mély álomba zuhant a kiállítás után… holott közel volt mesterművének befejezéséhez, de egy furcsa alvókór megtámadta.

Hat eltérő karakter lesz, mindenki eltérő játékstílussal. Az első részből a nyomozó, a boszorkány és a professzor visszatér, de melléjük csatlakozik a médium, a veterán, illetve a földönkívüliekkel foglalkozó karakter. Mindenki kraftolhatja a saját felszerelését (ruházat, ami a kinézetünket is módosítani fogja; továbbá fegyverek, elfogyasztható tárgyak) a tervrajzokkal és erőforrásokkal. Kooperatív multiplayer is lesz, maximum négy játékosnak. Cthulhu-mítoszban jártasaknak!

A 1C Entertainment egy másik játékot is ki fog adni: egy képregény stílusú sötétebb, retró horror FPS-t, a Forgive Me Fathert, amit a Byte Barrel fejleszt. Ez csak PC-re készül, és itt is korai hozzáféréses rajttal kezdődik a pályafutása, mégpedig október 28-ától. A stílust itt is elég erősen H.P. Lovecraft munkássága ihlette. Figyelnünk kell, hogy mennyire vagyunk épeszűek, mert ez dinamikusan megváltoztatja a játékmenetet, és ettől függően további erőre tehetünk szert. Az aktív skilleket a játékstílusunk alapján kapjuk meg.

A játék a kilencvenes évek stílusára építve tele lesz rejtett helyekkel és „kitérőkkel”, és emiatt is lesz az, hogy egy három dimenziós környezetben 2D-s dolgokba futhatunk. (Ezt el is tudjuk magyarázni: ha valami folyton felénk néz, miközben mi azért fordulunk valamerre, az nagy eséllyel egy 2D-s sprite.) Medkitek, újratöltést nem igénylő fegyverek, és egyedi harcstílus is lesz bőven. Az egyik kezünkben egy szentírás, egy másikban pedig egy fegyver is lehet. Az ellenfeleket is változatosnak ígérik, és mivel két játszható karakter lesz egyedi fejlődési rendszerrel, más élményt kapunk újságíróként, mint papként.

Végezetül itt a CULTIC, ami egy horror FPS lesz, és ennek kiadásáért a már az Embracer Group alá tartozó 3D Realms lesz a felelős. A Jasozz Games játékából már van is egy demó a Steamen (https://store.steampowered.com/app/1684930/CULTIC/). Ez azért nem marad meg csak Gabe Newell platformján, ugyanis PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is megérkezik 2022 folyamán. Nos, és ami komoly: a Jasozz Games egyetlen (!) főből áll: Jason Smith számára ez egy álomprojekt, amit már a játékfejlesztésbe lépésének hajnalán már kiötlött, és most már nem csak egy művészeti stílussal való kísérletezésből áll ez a gondolat.

Itt is az old-school kifejezésen van a hangsúly: a CULTIC is a kilencvenes évek során felnőtt játékosoknak szánt játék lesz, amiben a játékos szabadon megközelítheti az előtte álló feladatot. Rambo módjára, akrobatikus módon is áttempózhat a pályákon, vagy lassabb megközelítéssel élve csapdákat is elhelyezhet, hogy messzebbről le lehessen kapni az ellenfeleket. Akár egymás ellen is fordíthatjuk őket!

Az előző század közepéről származó fegyverarzenál és robbantásra szánt kellékcsomag mind egy modernebb engine-en fut, és a fizika, továbbá a megvilágítás is újnak hat majd, de a játékmenet a régies divattal él. Talán a színek szűrésén még lehetne javítani, mert az még csapnivalónak tűnik…

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu