Pinhead is csatlakozhat a Dead By Daylighthoz

A Hellraiserből ismerős lehet a figura, és mivel mostanában láttunk már érdekes crossovereket a Dead By Daylightban, nem lenne nagy meglepetés az angolul Pinhead néven futó karakter megjelenése.

 

A Behaviour Interactive játékban ugyanis megfordult Pyramid Head (Silent Hill 2), Ghostface (Sikoly-filmek), Nemesis (Resident Evil 3), Michael Myers, Freddy Krueger, vagy mondjuk a Demogorgon (Stranger Things). Ebbe a felsorolásba teljesen beilleszthető lenne őszögsége, igaz, hivatalosan még nem történt bejelentés róla.

A Discordon felbukkant pár hangfájl, amit a spektrogrammal megvizsgálva megkapjuk a HELL szót, azaz magyarul a pokol bukkan fel a képernyőn. Ezt aztán a Twitteren a RAISE betűk követtek. A Clive Barker által rendezett film 1987-ből pedig Hellraiser néven fut. Egybeesés ez? Nem, ez direkt így lett elhintve…

A hab a tortán egy teaser videó volt, ami egy elmosott videókazettás felvétel stílusát imitálva mutat egy piros virágot, ahogy kinyílik. Aki ismeri a filmet, tudja jól, hogy ez is egy direkt utalás a Hellraiserre: a filmben ugyanis pont a virágzáskor lettek a Cenobite-ok megidézve. Az 1987-es szám pedig csak aláhúzza az egészet, amit ebben a két bekezdésben összefoglaltunk: a film ugye akkor jutott el a mozikba…

Szögfej (a magyar név furcsa ugye, főleg, hogy a film címe sem lett lefordítva) kinézete nem véletlenül szadomazo (S&M), ugyanis a pokoli pap eredetileg más című filmben szerepelt volna (magyarra lefordítva kb. így hangzik: Szadomazochisták a síron túlról), és mivel a karakter nagy előszeretettel használja a kampót, a Dead by Daylightba bele is illene a fegyvere. Persze a filmben ugye csak akkor bukkant fel a Cenobite-okkal együtt, ha a rejtélyes puzzle dobozokat a szereplők kinyitották.

Választásnak nem rossz, ezt el kell ismerni. Tény, nem olyan kifejezetten „első körös” film, de ha több folytatás is készült belőle, akkor azért mégsem annyira elfeledett alkotásról beszélhetünk. Ha jól kidolgozzák az eredetileg Doug Bradley által megtestesített Pinheadet, nem lesz csalódás belőle Dead By Daylightban.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu