Steve Jobs már 2010-ben az „iPhone Nano” bevezetésről írt egy levélben

TECH HÍREK – Steve Jobs egy új e-mailje került elő a közelmúltban, amely arra irányul, hogy rámutasson az Apple főnökének erőfeszítéseire egy „iPhone Nano” bevezetésére. A vállalatnak voltak belső tervei az iPhone 4 kisebb változatának bevezetésére.

 

Az e-mailt a néhai vezér küldte vezetőtársainak hónapokkal az iPhone 4 megjelenése után. Az e-mail egyéb, 2011-re vonatkozó üzleti terveket is tartalmazott. Ezek szerint Steve Jobs be akarta vezetni az iPhone Nano-t, de a tervek nem valósultak meg.

Steve Jobs 2011-re vonatkozó tervei között szerepelt a legjobb eladási pontok kiválasztása és a Google-lel folytatott háború elmélyítése az akkori időkben. Az e-mail egyik szegmense említi az „iPhone – Joz & Bob„, vagyis Greg Joswiak és az Apple korábbi vezetője, Bob Mansfield nevét. Steve Jobs azt akarta, hogy a vezetők fektessék le az iPhone útitervét. Az e-mail megemlítette, hogy nézne ki az iPhone 4 „plusz” változata, amely továbbfejlesztett antennákkal és egyéb extrákkal rendelkezett és a 2010-es év fő célkitűzése volt.

A The Verge által kiszúrt email egy nagyon érdekes részt is kiemelt a végén. Jobs felsorolta az „iPhone nano tervet költségcéllal” és még sok mással. Bár a készülék sosem látott napvilágot, 2009 és 2011 között több pletyka is keringett arról, hogy a vállalat potenciálisan kiadhat egy iPhone Nanót. Az e-mailben kiemelték az iPod touch dizájnján alapuló, kedvező árú iPhone-t is, amely potenciálisan az iPhone 3GS-t váltotta volna fel. Nem biztos azonban, hogy az iPhone nano volt-e az az olcsó iPhone, amelyet Steve Jobs az e-mailben említett.

 

stevejobs_email 2010

 

A levél teljes tartalmát itt tekinthetitek meg.

Végül akkoriban nem jelent meg a kis készülék,  sőt, az Apple 2014-ben piacra dobta az iPhone 6 Plus-t – az első olyan készüléket, amely nagyobb kijelzővel rendelkezett. Az Apple azóta is kínál különböző méretű iPhone modelleket. Az Apple tervei egy iPhone Nano piacra dobására így nem valósultak meg, illetve annyiban igen, hogy a vállalat az iPhone 12-t egy „mini” modellel dobta piacra.

Forrás: WCCFTECH

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu