Vagány, bátor játékokat szeretne a PlayStation Studios vezetője

Mondjuk Hermen Hulst a PlayStation Studios vezetője példaválasztásával kapcsolatban már lennének kérdéseink, de a nyilatkozatán utólag nem lehet módosítani.

 

A PlayStation Studios vezére a Game Informernek adott egy kiadós interjút, ahol elárulta, hogy az alá tartozó stúdióktól elvárja, hogy „szenvedélyesen bátor” irányzatot vegyenek fel mint például a Naughty Dogtól a The Last of Us Part II narratívájának felépítése (ezen vontuk fel a szemöldökünket), vagy a God of War új irányzéka (ez viszont jogos, tényleg más kanyart vett Kratos a PS3-as, PSP-s részek óta…).

Hulst arra bátorítja a csapatokat (ide már belevehetjük a Housemarque-ot is, akiktől nemrég jelent meg a PlayStation 5-exkluzív Returnal is, amit nem sokkal később követett a felvásárlás), hogy a döntéseikben legyenek belevalóak, viszont cserébe neki is támogatnia kell őket. A stúdiókat igazán bátornak nevezte, és ez nem csak a teljes franchise-os fordulatok miatt mondja (a God of War esetében ez azt jelenti, hogy az északi istenségek felé fordult az egész), de például a The Last of Us Part II-nél a narratíva felépítése egy olyan élményt teremtett, ami meggyőző, ám a játékos számára nem teljesen (vagy nem mindig) kényelmes.

Ezt Hulst támogatja, és képletesen szólva a határok feszegetését emelte ki. A videojáték formátumának, továbbá a történetmesélés művészetének határát szeretné megtalálni. A PlayStation 5-re készülő játékokról pedig azt nyilatkozta, hogy az eltérő műfajokban kisebb és nagyobb játékokat is akar, hivatkozván a PS5 nyitókínálatára is. Azt is elmondta, hogy a Sony sokkal több projekttel készül, és ezek között még be nem jelentett játékok is vannak bőven.

Kicsit komolyabb példákkal is élhetett volna a PlayStation Studios vezetője, de azért még kíváncsiak leszünk arra, hogy milyen újdonságokkal próbálkozik majd „a kék oldal”. Az biztos, hogy próbálkozni fognak a free-to-play irány felé is, és erre egy példa lehet a The Last of Us Part II-ből a pletykák szerint készülő battle royale mód (különálló F2P cím?), amiről nemrég írtunk.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu