[GSC 2021] Idővel verhetetlenné válhat az Age Of Empires IV MI-je [VIDEO]

A négy évvel ezelőtt bejelentett Age of Empires IV mesterséges intelligenciája rövid időn belül annyira komoly tudással rendelkezhet, hogy senkinek sem lesz esélye legyőzni azt…

 

A World’s Edge franchise kreatív rendezője, Adam Isgreen a Kotakunak elárulta, hogy a fejlesztőknek egyfajta ördögi terve van. Jelenleg gépi tanulással oktatják az Age of Empires IV mesterséges intelligenciáját, de ennél tovább is szeretnének haladni. Később (de nem a megjelenéskor, hanem utána) megnézik a „könyörtelen” mesterséges intelligenciáját, ami tanulni fog abból, ahogy a játékosok megküzdenek vele.

Ebből tanulva pedig verhetetlenné válik, állítja Isgreen, de ez elfogadható lenne nekik, ugyanis, ha ezt a bizonyos nehézségi szintet választjuk, akkor azzal elősegíthetjük a mesterséges intelligencia fejlődését. Ez annyit takar, hogy nem kötelező részt vennünk a könyörtelen MI karakter evolúciójában, de a lehetőség adott lesz rá.

Ezt amúgy máshogy szemszögekben is alkalmazhatják, ugyanis felvághatják ezt az eltérő nehézségi szintekhez. A Killer Instinct 2-ben is olyan mesterséges intelligenciákat (többes számmal!) alkalmaztak, ami még azt is megtanulta, hogy a karakterek miként használták a taunt (felvágó) mozdulatokat (ami kb. csak a másik játékos idegesítésére vannak).

Így például, amikor egy játékos direkt az ellenfelének arcába guggolt (ez angolul a teabag kifejezés lenne), azt is elsajátította, ahogy azt is, hogy miként mozogtak ide-oda, hogy kivárják az ellenfelük felállását a padlóról. Ezt Isgreen szerint remekül át tudják ültetni egy valós idejű stratégiába. A mesterséges intelligencia követi a játékosok lépéseit, és ezt imitálja a stúdió, hogy az általunk alkalmazott stratégiákkal bővítse a gép fegyvertárát.

Az Age of Empires IV tizenhat évvel a III után jön, így azért eltelt egy kis idő azóta. A megjelenés október 28-án lesz esedékes PC-n, és a Microsoft Store mellett a Steamen is megtalálhatjuk. Aki pedig Xbox Game Pass-előfizető, a megjelenés napján már játszhat is vele. Addig pedig egy Gamescom videó a stratégiázásból.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu