Tom Cruise „követelte”, hogy Val Kilmer szerepelhessen a Top Gun: Maverickben!

MOZI HÍREK – Jerry Bruckheimer, a Top Gun producere szerint Tom Cruise „nagyon akarta”, hogy Val Kilmer szerepeljen a Maverick folytatásában.

 

„Kell nekünk Val, vissza kell őt szereznünk. Benne kell lennie a filmben – ezt mondta Tom” – árulta el Bruckheimer. „És ő volt a hajtóerő. Mindannyian akartuk őt, de Tom egyszerűen hajthatatlan volt, hogy ha egy újabb Top Gun-t akar csinálni, akkor Valnak benne kell lennie!”

Bruckheimer így folytatja Val Kilmerről: „Ő egy nagyon jó színész, és nagyon jó ember. Nagyon jól éreztük magunkat az első filmnél, és szerettük volna újra összehozni a banda egy részét.” Az újraegyesülés érzelmes volt, magyarázza Bruckheimer. „Igazán érzelmes élmény volt mindannyiunk számára” – mondja. „Hosszú időbe telt, amíg eljutottunk odáig, de sikerült.”

Val Kilmer fia, Jack a forgatás alatt ott volt a San Diego-i forgatáson a nővérével, Mercedesszel, és azt mondta: „Tiszteletben tartják Iceman örökségét”, és nagyon megörült neki. „Több száz igazi pilóta volt,” akik állítólag újra és újra kijelentették, hogy a Top Gun volt az inspirációjuk arra, hogy belépjenek a fegyveres erőkbe. „Odajöttek hozzánk, és elmondták, hogy az első Top Gun inspirálta őket, hogy belépjenek a haditengerészethez és a légierőhöz” – emlékszik vissza Jack. „Aztán ott voltak ezek a nagy F-bombás gépek, amelyek a fejünk felett repültek. Ez volt az amerikai lét egyik legbüszkébb pillanata, amit csak el lehet képzelni.”

Kilmer tavalyi memoárjában, az „Én vagyok a te Huckleberryd” című könyvében elismerte, hogy a Top Gun producerei: Maverick producerei nem kérték fel a részvételére. „Úgy hívták a filmet, hogy Top Gun: Maverick. Nos, Tom volt Maverick, de Maverick nemezise Iceman volt. A kettő összeillett, mint a só és a bors” – írta Kilmer. „Nem számított, hogy a producerek nem kerestek meg. Ahogy a Temptations énekelte a Motown soul fénykorában: „nem vagyok túl büszke, hogy könyörögjek.” Kiderült, hogy nem is kellett. Cruise ragaszkodott hozzá, hogy ha lesz folytatás, akkor Val Kilmer szerepeljen benne. Ahogy Iceman mondaná: „Bármikor lehetsz a szárnysegédem.”

Tom Cruise és Kilmer jó társaságban lesz a főszerepben Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm és Miles Teller mellett. A hivatalos szinopszis így szól: „Több mint harminc év szolgálat után a haditengerészet egyik legjobb pilótájaként Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) ott van, ahová való, bátor tesztpilótaként feszegeti a határokat, és kitér a ranglétrán való előmenetel elől, ami szobafogságba taszítaná. Amikor a Top Gun végzősök egy különítményét kell kiképeznie egy olyan speciális küldetésre, amilyet még egyetlen élő pilóta sem látott, Maverick találkozik Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller), „Rooster” hívójellel, Maverick néhai barátjának és radarelhárító tisztjének, Nick Bradshaw hadnagynak, más néven „Goose”-nak a fiával. A bizonytalan jövővel szembesülve és a múltjának szellemeivel szembesülve Maverick saját legmélyebb félelmeivel való szembesülésbe kerül, ami egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely a végső áldozatot követeli azoktól, akiket kiválasztanak a repülésre.” Top Gun: Maverick november 19-én kerül a mozikba.

Forrás: People

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu