Három Leisure Suit Larry-játék is ingyenesen beszerezhető

Leisure Suit Larry második, harmadik, illetve… az „ötödik” kalandja is ingyen letölthető.

 

Az Indiegala nemrég ingyenesen elérhetővé tette az első, 1987-ben kiadott Leisure Suit Larry-t. Ennek két folytatása, az 1988-ban megjelent Leisure Suit Larry 2: Looking For Love (In Several Wrong Places), illetve az 1989-es évjáratú Leisure Suit Larry III: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals is most behúzható PC-re a site-ról, ha regisztrálunk egy fiókot. A játékok címeit nem fordítjuk le, mert egyrészt nem sok értelme van, másrészt pedig angolul szójátékokkal és alliterációval trükköznek (a két modern felvonás esetében pedig pláne).

De ez csak kettő, úgyhogy linkeljük a harmadik ingyenes játékot is, az 1991-ben kiadott Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work-öt is. Ezt azért tesszük külön bekezdésbe, mert Larry második és harmadik története még a klasszikus Sierra kalandjátékok szöveges parancsadós stílusát alkalmazza, ám az ötös felvonás esetében már a modernebb, point-and-click játékmenet látható (kevesebb zsákutcával, ami a műfajnak gyakori eleme amúgy).

Talán feltűnt, hogy kihagytuk a négyes számot. Ez nem véletlen, ugyanis Al Lowe, a sorozat alkotója nem így tervezte… ő ugyanis egy trilógiával számolt, így a Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals lett volna a befejező rész… de az erőltetett menet (a crunch) miatt herótja lett a szexuálisan kiéhezett figurából, és nem akarta az LSL4-et megvalósítani. De meggondolta magát, egy trükkel: az LSL4 nem létezik, de az ötös felvonás, a Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work igen: ebben Larry amnéziától szenved, és egy teljes játéknyi kalandját elfelejtette. Hah, ügyes…

Larry Laffer legalább ma is él, ami nem mondható el a két spinoffot megélt Larry Lovage-ről. Mondjuk úgy, hogy a Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude csapnivaló lett 2004-ben! De maradjunk ennyiben, jó játékot.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu