A Paradox vezérigazgatója elismerte, hogy „kellemetlen helyzetbe hozott egy női alkalmazottat”

Ez a vallomás egy felmérés nyomán született, amely a Paradoxnál tapasztalható rossz bánásmódot és a hallgatás kultúráját tárta fel. Ez a kultúra azonban iszonyatosan lassan változik.

 

Egyre több olyan vállalat van, amely alkalmazottai bátorsága révén sikerül a média reflektorfényébe állítani azt a munkakörnyezetet, amelyben nap mint nap élnek. Néhány nappal ezelőtt készült egy felmérés, amelyet a Paradox Interactive, a Crusader Kingshez hasonló játékokat készítő cég irodáiban végeztek, és amely a munkavállalókkal szembeni rossz bánásmód és a hallgatás kultúrájának kialakulását tárta fel. Válaszul a Paradox hivatalos közleményt adott ki, amelyben biztosította az alkalmazottakat és az újságírókat, hogy a saját módszereikkel fognak foglalkozni a kérdéssel.

Az események nyomán a vállalat vezérigazgatója, Fredrik Wester a Twitter-fiókján keresztül elismerte, hogy 2018-ban egy olyan esemény történt, amelyért elsősorban ő volt a felelős. Valami, ami – ahogy a posztban írja – „pletykákhoz és vitákhoz vezetett a szerepemről ebben a környezetben”. Az elnök a továbbiakban bevallotta, hogy egy 2018-ban a Paradox által szervezett konferencián helytelenül viselkedett egy női alkalmazottal szemben, amiért az alkalmazott kellemetlenül érezte magát. És bár személyesen, a humánerőforrás képviselőjével együtt bocsánatot kért a munkavállalótól, megérti, hogy „az átláthatóság és a tisztánlátás érdekében” fényt kell deríteni az ügyre.

 

A felnőtt tartalmairól ismert OnlyFans bejelentette, hogy október 1-jétől letiltja a szexuális tartalmú fotókat és videókat, bár az emberek továbbra is közzétehetnek meztelen tartalmakat az oldalon, ennek azonban összhangban kell majd lennie az előfizetéses oldal irányelveivel.

 

Többször megismételte, hogy sajnálja a történteket, és hogy „edzőjével és mentorával együtt dolgozik azon, hogy megértse viselkedésének hatását, és hogy javítson magán”. „Továbbra is azon fogok dolgozni, hogy ne csak saját magamat fejlesszem, hanem a Paradoxnál és az egész iparágban is javítsam a munkakörnyezetet”.

Egyértelmű azonban, hogy a Paradoxnál a munkakörnyezetet bemutató felmérés miatt került napvilágra az átláthatóságra való törekvés ellenére kétértelműen megmagyarázott esemény. Ennek tudatában Wester elismeri, hogy „ez kevésbé teszi hitelessé a célomat, amikor az ilyen ügyek belső kezeléséről van szó, és ezért nem fogok közvetlenül részt venni benne, ezt a HR és a Paradox végzi majd külső segítséggel, de szükség esetén az én teljes támogatásommal”.

A Paradox vezérigazgatója a szálon keresztül azt is tisztázza, hogy ennek az eseménynek semmi köze nem volt ahhoz, hogy 2018-ban lemondott a pozícióról, ahová az előző elnök távozása után tért vissza a cég jövőképében mutatkozó különbségek miatt. Másrészt azt is megtudtuk, hogy a Ubisoft és az Activision Blizzard minden ígéretét a munkakörnyezet javításáról elfelejtette a vezetőség, mivel a két vállalatnál tapasztalható diszkriminatív munkakörnyezet miatti feljelentés óta semmilyen változás nem történt.

Forrás: Twitter

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu