Konzolra tart a Crusader Kings III

A Paradox játéka, a Crusader Kings III jelenleg PC-exkluzív, de nagy eséllyel még az év folyamán változhat ez a helyzet.

 

A Crusader Kings III egy stratégiai játék (ilyesmiben a Paradox otthon van: a Hearts of Iron, vagy a Victoria franchise is ezt a stílust követi más történelmi periódusokkal), ami tavaly szeptemberben jött ki PC-n Steamre, a Microsoft Store-ra, illetve a Paradox Store-ra. A kiadó a Microsofttal megállapodva az Xbox Game Passra is felvitte a játékot. Most viszont a tajvani korhatár-besorolással foglalkozó bizottság értékelte a Crusader Kings III-at PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve Xbox One-ra. Azaz: jön a konzolos átirat belőle, és ebben talán az első kiegészítő (The Royal Court) is ott lehet.

A Crusader Kings III-ban egy királyi házat kell választanunk (és helyszínből is lesz elég Izlandtól Indiáig), majd annak fennmaradására kell törekednünk az előttünk álló évszázadokon keresztül, hogy a vérvonal biztonsága és hatalma megmaradjon. Ehhez persze területeket is el kell majd foglalni. Vallásban kiállhatunk egy, már bevált irány mellett, vagy lehetünk lázadóak is, hogy egy teljesen új vallást teremtsünk. Ez persze elsülhet balul is. A középkorban pedig a lovagok mellett a parasztok lázadása, a viking lerohanások sem maradnak ki, ezzel drámaivá téve a történelmi időszakot.

Öt eltérő életstílushoz igazodhatunk, így például a katonai stratégiában, vagy a királyság menedzselésében is kiemelkedő teljesítményt mutathatunk fel. Új tulajdonságokat is szerezhetünk, de figyelnünk kell, mert ha a természetünk elleni cselekedetet választunk, stresszt okozhatunk, abból pedig további bajok keletkezhetnek. Az utódainknak megfelelő felügyeletet kell választani, ha nem mi magunk akarjuk őket kitanítani, de persze itt is lehet egy kínos kérdés (mi van akkor, ha a kijelölt utódunk nem üti meg a kellő szintet?). Az erőszakos karakterek félelmet kelthetnek, ezzel pedig az alattvalóink is maguk alá…

A hadseregünket többek között lovagokkal is erősíthetjük, és az új technológiák kutatásával a területünk és hadseregünk is nőhet. A zsoldosok és a szent rendek felbérlése a nagyobb háborúkban lehet hasznos, a vagyonunkat pedig a rabok kiadásával, vagy a szomszédaink lerohanásával növelhetjük. A kémfőnökünk felderítheti, hogy milyen tervek vannak a dinasztiánk ledöntésére, és az ügynökeinkkel vissza is támadhatunk ellenük. A többi karaktereket ledönthetjük a lábaikról a politikai hatalomért vagy a szerelemért. Információkat is gyűjthetünk, amivel bemárthatjuk a többieket, így tehetünk szert több befolyásra, vagy később segítségre.

A Crusader Kings III konzolos kiadása még nem jelentették be. Talán a Gamescomon kerít erre sort a Paradox.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu