PlayStation Showcase: a felvezető trailer tele volt utalásokkal [VIDEO]

Több referencia is felbukkan a rövid PlayStation Showcase videóban, amit valószínűleg sokan el is feledtek, mert utána jött a vízözön (vagy a főétel).

 

A videóban több színészt is fel lehetett ismerni, és közéjük tartozik a nemrég elhunyt Michael K. Williams is. A Redditen összegyűjtöttek elég sok dologot a videóból, ami alig hosszabb két és fél percnél, mégis tele van olyan utalásokkal, amiket elsőre biztosan nem is vettünk észre, és másodszorra is komoly odafigyelést igényel.

21 másodpercnél a Hogwarts Legacy logó mellett az InFamous Karma szimbóluma látható, aztán 27 másodpercnél a Tekken tűnik fel. 32 másodpercnél a Dragon Quest ikonikus slime-ja látható, és talán egy Castlevania sprite körvonala is megfigyelhető ugyanebben az időpontban. 34 másodpercnél egy gyűrű érkezik a Sonic IP-ből, aztán 00:38-nál a Final Fantasy XVI jön. Az érdekesség itt a mellékelt szöveg: Valisthea (a játék világa), illetve 06:16. Csak nem júniusban jön a tizenhatos számmal ellátott „végső fantázia?”

Negyven másodpercnél Pac-Man bukkan fel, aztán 00:58-nál a Sly Cooper logó jön, rögtön utána (egy másodperccel egy perc előtt) Alan Wake található. 01:03-nál a Final Fantasy VII Remake, aztán 01:13-nál a Ryu kesztyűin is látható szimbólumok megegyeznek az épületen levőkkel, így ez egy Street Fighter utalás. 01:15-nél pedig Crash Bandicootra utal a Sony a Wumpa matricával. 01:18-nál a Deathloop jön, 01:33-nál pedig a Resident Evil 4, ugyanis a Los Iluminados szimbólum van a falon. 01:33-nál a Helldivers is látható, majd 01:38-nál az Ace Combat, végül 01:56-nál a legdurvább utalás. A Silent Hill 2-re hivatkoznak itt, ugyanis az őr asztalán a rádió kísértetiesen hasonlít a James által használt eszközhöz.

Persze biztos van ott még, ahonnan ez jött, úgyhogy a végére egy kis rövidhír, ha már PlayStation: a Gran Turismo 7 lényegében összes játékmódjához, így a karrierhez is kelleni fog az internetkapcsolat. Úgyhogy nincs offline játék.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu