A Sony megindokolta, hogy miért van szüksége állandó csatlakozásra a Gran Turismo 7-nek

A Sony megmagyarázta, miért van szükség a hálózathoz való csatlakozásra az egyjátékos kampányra koncentráló Gran Turismo 7 játékban.

 

A Gran Turismo 7 minden trailere a sportos autózás minden szerelmesének az örömére szolgál. Egy új rész, amely azt ígéri, hogy visszaszerzi a franchise első címeinek lényegét anélkül, hogy elfelejtené azokat a részleteket, amelyeket annyira szerettek a Gran Turismo Sportban, ami az egyedi játékmenet kombinációját eredményezi az online játék néhány árnyalatával. A Polyphony azonban mindenkit meglepett a legújabb Gran Turismo 7-tel: állandó internetkapcsolatra lesz szükséged. Most, az általános zűrzavar után a fejlesztő elmagyarázta, hogy így a franchise következő címében elkerülhető lesz a csalás a mentési fájlokban.

Ezt Kazunori Yamauchi, a Polyphony vezérigazgatója tisztázta az Eurogamernek adott interjújában. Bár az internetkapcsolat nem tűnik fontosnak az egyes játékmódokban, mint például az egyjátékos kampány, a GT Café, a járműszerkesztő vagy az autógyűjteményhez való hozzáférés, kiderül, hogy létfontosságú ahhoz, hogy a játékosok ne tudják módosítani a játékukat. Yamauchi szerint a GT Caféban a kapcsolat szükségességét illetően „az online kapcsolat követelménye nem csak a Caféra jellemző. Csak azért van, hogy megakadályozzuk a csalást azoktól, akik megpróbálják módosítani a mentési fájlokat, ezért van az online kapcsolat”.

Másrészt Yamauchi ugyanebben a válaszban kiemeli a GT Café néhány árnyalatát, amely mostantól két frissített funkcióval fog rendelkezni. Egyrészt ez lesz az a terület, ahol a felhasználó eljuthat a játék következő céljához, de arra is szolgál majd, hogy összegyűjtse az összegyűjtött autókat, ami viszont egy kis kontextust és történelmet ad az adott járműmodellről. Azonban, és bár funkciói a játékos egyéni módban szerzett tapasztalataira összpontosítottak, ez az egyik olyan modalitás, amelyet érint, hogy szükség van az internethez való csatlakozásra.

Ilyen módon a Gran Turismo 7 a Gran Turismo Sport nyomdokain halad, amely játék sokkal inkább az online játékra összpontosított. A Polyphony részéről mégis biztosítanak arról, hogy e részlet ellenére is felelevenítik a saga eredeti lényegének egy részét. A Gran Turismo 7 a szeptemberi PlayStation Showcase egyik főszereplője volt, ahol megerősítették érkezését PS4-re és PS5-re 2022. március 4-én. Úgy tűnik azonban, hogy nem ez a rész lesz az utolsó Gran Turismo, hiszen Yamauchi biztosította, hogy a franchise további címeken fog dolgozni.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu