Továbbra is kátyúban fekszik a Diablo II: Resurrected!

A Blizzard még mindig keresi az utat a felújított Diablo II-vel kapcsolatban.

 

Néhány napja írtunk már arról, hogy a Diablo II: Resurrected sem tökéletes állapotban vette a rajtot. Például a karakterek hipp-hopp eltűntek, vagy a legutóbbi menet során elért fejlődés veszett a digitális éterben el, és bár a 9.24-es patch elvileg ezt hivatott kijavítani, nem úgy tűnik, hogy a „hóviharosok” gatyába tudták rázni a játékot, hiába vették le a szervereket több órán át, hogy kijavítsák a karaktereltűnősdit.

Most kiadták a 9.27-es patchet, de ennek patch note-ja eléggé rövid: egy hibát kijavítottak, hogy az előző játékok minitérképjei ne keveredjenek oda az épp aktuálisra, illetve több bugot kigyomláltak, amivel remélhetőleg a felhasználói kliens stabilitása javul. Ez nem sok, de a Blizzard hozzátette, hogy az AVX-et (Advanced Vector Extensions) nem támogató, főképp régebbi processzorok esetében is igyekeznek visszahozni a béta állapotát. Röviden: akkoriban még az AVX-et nem ismerő procikkal is lehetett játszani, ám a „bolti” verzió ezt ellehetetlenítette.

Emiatt a Blizzard a fórumján azt írta, hogy az előző hétvége után erről is tájékoztatni szeretne minket. A fejlesztők állítólag megtalálták a megoldást, de ez túlmutat az AVX-en, és a hibajavítás nagy eséllyel mindegyik felhasználót érintheti, és inkább kivárnak, mert megfelelően tesztelni szeretnék a patchet. Bár az AVX-re nem képes processzorok (amik tehát 2011-nél korábbiak: az AMD Bulldozer és az Intel Sandy Bridge CPU-családja támogatta ezt először, azok pedig egy évtizede jöttek ki) a rendszerigény alattiak, minél több embernek szeretnék biztosítani a játékot.

Az AVX-mentes megoldás a bétába működött, de a Diablo II: Resurrected optimalizálása során megnőtt a rendszerigény azzal, hogy akaratukon kívül az AVX-et is kötelezővé tették. A minőségellenőrzési részlegük pár napot még tesztelni fogja, hogy minden forgatókönyv és konfig működik-e, de közben remélhetőleg nem fog a megoldásuk hatással lenni a játékot már nyúzó egyénekre.

A Diablo II: Resurrected rengeteg buggal bír, a Metacriticen pedig vagy 0-s, vagy 10-es értékelést kap a játék, de főleg az előbbiből jön sok. A Warcraft III: Reforged története megismétlődik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu