Ezért rendezte Sam Raimi a Doctor Strange 2-t

Sam Raimi a Pókember 3 után sosem akart visszatérni a szuperhősfilmekhez, de a Doctor Strange az őrület multiverzumában segített neki meggondolni magát. Amíg az elkészül, addig is hamarosan itt a legújabb Pókember-film.

 

A nagyra becsült filmrendező, Sam Raimi nem feledkezett meg arról, hogy a legtöbb rajongó negatívan reagált a Pókember 3-ra, és most bevallotta, hogy ez majdnem megakadályozta abban, hogy valaha is újabb szuperhősfilmet készítsen. Jelen állás szerint Raimi akkor tért vissza a Marvelhez, amikor a Doctor Strange rendezőjeként ugrott be az Őrület multiverzumában. A forgatás idén év elején fejeződött be, a film pedig a tervek szerint jövő márciusban kerül a mozikba.

Raimi korábban a 2002-es Pókember-adaptációjával nyűgözte le a Marvel-rajongókat. A rajongókat még jobban lenyűgözte, amikor 2004-ben bemutatta a Pókember 2-t. Bár Sam Raimi legalább a Pókember 4-ig tervezte, a szaftos vonat kisiklott, amikor 2007-ben bemutatták a Pókember 3-at. Pénzügyileg sikeres volt, de sok rajongó csalódottan távozott, és a folytatást emiatt sok kritika érte.

 

 

Sok év telt el, de Raimi nem felejtette el a Pókember 3 negatív fogadtatását. A Pókember rendezője a Collidernek adott új interjújában elmondta, hogy a harmadik Pókember-filmmel történtek miatt vonakodott elvállalni a Doctor Strange 2. munkáját. Végül Raimi mégis úgy döntött, hogy elvállalja a projektet, mert kihívást látott benne.

„Nem tudtam, hogy újra szembe tudnék-e nézni vele, mert annyira szörnyű volt, miután én voltam a Pókember 3 rendezője. Az internet felpörgött, és az emberek nem szerették azt a filmet, és biztos, hogy tudatták velem. Szóval nehéz volt visszavenni. De aztán rájöttem, hogy a Doctor Strange 2-ben van egy szabad hely. Az ügynököm felhívott, és azt mondta: „Rendezőt keresnek a Marvelnél ehhez a filmhez, és felmerült a neved. Érdekelne? És arra gondoltam: „Vajon még mindig meg tudnám-e csinálni?”. Az ilyen típusú filmek nagyon igényesek. És úgy éreztem, ‘Hát, ez elég ok.'”

Sam Raimi a maga részéről azt is elmondta, hogy nagy rajongója a Doctor Strange karakterének. Az első Doctor Strange-filmért is rajongott, amelyben Benedict Cumberbatch játszotta a főszerepet, és amelyet Scott Derrickson rendezett. Eredetileg Derrickson vállalta volna a folytatás rendezését, de amikor ő kiszállt a projektből, a Marvel Raimit kereste meg, hogy ugorjon be. Ahogy Raimi sugallja, a Cumberbatch és Derrickson által már elvégzett munka is megkönnyítette, hogy a folytatás kulcsait átvegye, bár a forgatókönyvet átírták, miután Sam Raimi aláírt.

 

 

„Mindig is nagyon szerettem Doctor Strange karakterét. Nem a legkedvencebb, de ott volt a kedvencek között. Imádtam az első filmet, szerintem [a rendező] Scott Derrickson csodálatos munkát végzett, hihetetlenül jó munkát. Szóval azt mondtam, hogy igen. Nagyszerű helyen hagyták a karaktert. Nem gondoltam, hogy még egy szuperhősfilmet fogok csinálni. Inkább csak úgy megtörtént.”

A Doctor Strange az őrület multiverzumában a tervek szerint 2022. március 25-én kerül a mozikba. Sam Raimi visszatérése a Marvelhez egyben azt is jelenti, hogy régi cimborája, Bruce Campbell ismét feltűnik majd egy cameo erejéig. Előtte a Marvel-rajongók még láthatják Sam Raimi Pókuniverzumának legalább néhány gonosztevőjét visszatérni a Pókember: Nincs visszaút című filmben, amely 2021. december 17-én kerül a mozikba.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu