Peaky Blinders: jövőre zárul a sorozat, 2023-ban kezdődik a mozifilm forgatása

A sorozat atyja, Steven Knight árulta el, hogy a Peaky Blinders film forgatása 18 hónap múlva kezdődik, míg a sorozat hatodik és egyben utolsó évada jövő év elején debütál. Nagyot fog szólni mindkét produkció!

 

A Peaky Blinders (magyar címe: Birmingham bandája) tervezett filmjéről egy új frissítésből kiderült, hogy 2023-ban kezdődik a forgatás. Jelen állás szerint a népszerű tévésorozat hatodik és egyben utolsó évadának forgatása már befejeződött. A franchise-ról a BFI London Filmfesztiválon tartott panelbeszélgetésen Steven Knight megjegyezte, hogy az évadot is teljesen összevágták már a 2022 tavaszán esedékes premier előtt. A terv onnantól kezdve az, hogy 18 hónap múlva elkezdik a film forgatását is.

„Aztán [a 6. évad befejezése után] meg fogom írni a játékfilmet, amely Birminghamben fog játszódni és ott fogjuk forgatni. És valószínűleg ez lesz a sotozat egyfajta vége” – mondta Knight a Variety szerint. Bár ez azt sugallja, hogy a Peaky Blinders a közelgő filmadaptációval lezárja a történetét, Knight meglebegtette, hogy később még „kapcsolódó”, ugyanabban az univerzumban játszódó sorozatok is érkezhetnek, bár nem hajlandó „spinoffnak” nevezni őket.

Ha úgy alakul, hogy a Peaky Blinders egy spinoffal folytatódik, Steven Knight azt is elmondta, hogy valószínűleg nem térne vissza, hogy irányítsa a hajót. Azt mondja, inkább „átadná a stafétabotot”, és hagyná, hogy egy új író próbálja ki, hogy merre menjen tovább ebben a világban. Ami pedig azt illeti, hogy mely karakterek vagy potenciális történetszálak ágazhatnának el egy külön sorozatban, valószínűleg a legjobb, ha megvárjuk a film érkezését, hogy képet kapjunk arról, hogyan állnak majd a dolgok a történet végén.

 

 

A Steven Knight által készített Peaky Blinders a Shelby bűncsalád életét követi végig az 1900-as évek elején az angliai Birminghamben. Az all-star szereplőgárdában olyan nevek szerepelnek, mint Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Paul Anderson, Tom Hardy, Paddy Considine, Adrien Brody, Aidan Gillen és Anya Taylor-Joy. Először 2013-ban vetítette a BBC Two, azóta pedig a Netflixen talált globális közönségre. Korábban Knight utalt arra, hogy Cillian Murphy Tommy-ja áll a Peaky Blinders középpontjában, de erre nem lesz szükség, ha a franchise elágazik.

„Abban a formában, amiben most van, teljesen lehetetlen, hogy ez Cillian nélkül működjön” – mondta a Birmingham Live-nak. „Ahogy növekszik és fejlődik, ki tudja? Lehet, hogy lesznek olyan világok, amelyek a Peaky-világ részei, amelyek valaki másról szólnak, de ő a központ, [amely körül] minden kering.” Hozzátette: „Más formában fog folytatódni, ami a film lesz, és azon túl szeretnénk tovább folytatni a világot. Más szóval, a Small Heath és a Shelby család története folytatódni fog. Folytatni akarom, amíg… akármeddig”.

Az Ada Shelby-t alakító sztár, Sophie Rundle egy Digital Spy-interjúban azt is elárulta, hogy mi vár még a karakterére: „Egyszerűen menőbb, mint valaha. Azt hiszem, hogy [a készítő] Steve [Knight] azt mondta, hogy ez lesz az utolsó, szóval képzelheted – minden fegyverrel lövöldözni fog. Ez mindig, tudod, nagyon rock and roll. De ez az utolsó sorozat, [szóval] mindenki nagyon odateszi magát. Izgalmas és szomorú érzés. Mindannyian nagyon örülünk, hogy elkészíthetjük és még többet mesélhetünk a történetből. De igen, Ada ugyanolyan vagány, mint mindig. Mindig is az volt.”

A sorozatból játék is készül, amelyről itt olvashattok bővebben!

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu