Menu

Japánban erősödik a Microsoft: az Xbox Series lassan lehagyja az Xbox One-t!

Az az elképesztő helyzet következhet be, hogy kicsivel kevesebb mint egy év alatt annyi fogyhat a tavaly novemberben debütált Xbox Seriesből az ázsiai szigetországban, mint amennyi Xbox One fogyott több mint hét év során.

 

A Famitsu heti szinten szokta közölni, hogy Japánban melyik konzolból hány példányt emelnek le a polcokról. Az Xbox Series S 2920 egységben ment el az utóbbi hét során, míg az Xbox Series X-ből 527 példányt vásároltak a játékosok. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a „kistesóból” talán a kisebb helyszükséglet (továbbá az Xbox Game Pass sikere miatt) nagyobb igény mutatkozik, másrészt pedig tény, hogy ez messze van a Sony és a Nintendo eredményeitől (a Switch két kiadásából összesen 41442, a PlayStation 5 változataiból pedig 15885 fogyott), mégis javuló tendenciára hívja fel a figyelmet.

A két Xbox Series modellből összesen 102591 fogyott Japánban az utóbbi 11 hónap során. Benji-Sales a Twitteren kiemelte, hogy az Xbox One-nak több mint négy év kellett, hogy a százezres küszöbön átessen az országban. Emiatt is gondol arra, hogy a felkelő nap országban 2021 végére az Xbox Series az előző generációs Xbox értékesítéseit le fogja gyűrni. Az pedig ugye azért is kiemelkedő adat, mert mostanában van ez a bizonyos alkatrészhiány, ami miatt a konzolokból sincsen annyi a boltokban, mint amekkora kereslet mutatkozik irántuk…

Úgyhogy a tendencia javul a redmondiaknak, viszont úgy a fair, ha kiemeljük, hogy a PlayStation 5-ből Japánban már több mint 1,1 millió példányt adott el a Sony, míg a Nintendo a Switch-ből (itt beleérte a Lite-ot is) közel 21,29 milliót adott el, igaz, ezt több mint négy és fél év alatt tette. Ám így kiütközik az, hogy a PlayStation 5-ből eddig több mint tízszeres mennyiség fogyott (mondjuk lejt a hazai pálya) mint az Xbox Series párosából.

Azért még van hová javulni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu