Japánban erősödik a Microsoft: az Xbox Series lassan lehagyja az Xbox One-t!

Az az elképesztő helyzet következhet be, hogy kicsivel kevesebb mint egy év alatt annyi fogyhat a tavaly novemberben debütált Xbox Seriesből az ázsiai szigetországban, mint amennyi Xbox One fogyott több mint hét év során.

 

A Famitsu heti szinten szokta közölni, hogy Japánban melyik konzolból hány példányt emelnek le a polcokról. Az Xbox Series S 2920 egységben ment el az utóbbi hét során, míg az Xbox Series X-ből 527 példányt vásároltak a játékosok. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a „kistesóból” talán a kisebb helyszükséglet (továbbá az Xbox Game Pass sikere miatt) nagyobb igény mutatkozik, másrészt pedig tény, hogy ez messze van a Sony és a Nintendo eredményeitől (a Switch két kiadásából összesen 41442, a PlayStation 5 változataiból pedig 15885 fogyott), mégis javuló tendenciára hívja fel a figyelmet.

A két Xbox Series modellből összesen 102591 fogyott Japánban az utóbbi 11 hónap során. Benji-Sales a Twitteren kiemelte, hogy az Xbox One-nak több mint négy év kellett, hogy a százezres küszöbön átessen az országban. Emiatt is gondol arra, hogy a felkelő nap országban 2021 végére az Xbox Series az előző generációs Xbox értékesítéseit le fogja gyűrni. Az pedig ugye azért is kiemelkedő adat, mert mostanában van ez a bizonyos alkatrészhiány, ami miatt a konzolokból sincsen annyi a boltokban, mint amekkora kereslet mutatkozik irántuk…

Úgyhogy a tendencia javul a redmondiaknak, viszont úgy a fair, ha kiemeljük, hogy a PlayStation 5-ből Japánban már több mint 1,1 millió példányt adott el a Sony, míg a Nintendo a Switch-ből (itt beleérte a Lite-ot is) közel 21,29 milliót adott el, igaz, ezt több mint négy és fél év alatt tette. Ám így kiütközik az, hogy a PlayStation 5-ből eddig több mint tízszeres mennyiség fogyott (mondjuk lejt a hazai pálya) mint az Xbox Series párosából.

Azért még van hová javulni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu