Halálos fenyegetéseket kapott a Blue Box Game Studios

Az Abandoned-ot, illetve annak megelőző Prologue-ját fejlesztő holland a Blue Box Game Studios nincs nagyon biztonságban.

 

Hasan Kahramanék a Twitteren írták, hogy a mostani üzenetük nem egy cég megnyilvánulása, hanem egy néhány emberből álló csoporté. Az utóbbi néhány nap nehéz volt számukra, ugyanis egyre több online halálos fenyegetést kapnak, viszont fizikailag is ilyen szituáció előtt van a Blue Box Game Studios. Ennek szerintük meg kellene állnia, ugyanis több hónapja a halálos fenyegetőzésekkel küzdenek, amik ismét fellángoltak az utóbbi néhány nap során.

Ez pedig nem csak a csapat tagjaira hat, hanem a környezetükben mindenkire, beleértve a körülöttük levő cégeket és családokat is. Az elvileg a Blue Box Game Studios egy biztonságos környezetben szeretne dolgozni, és mivel a jövőben állásajánlatokkal (is) jelentkezni fognak, azt szeretnék, ha a jövőbeli kollégáik számára is képesek legyenek egy biztonságos munkakörnyezetet teremteni. Ezt nem fogják tollerálni, és a hatóságoknak az IP címeket, üzeneteket és a kamerás felvételeket is továbbítani fogják.

A stúdió teljesen tudomással bír az általa teremtett negatív helyzetről, és a Blue Box Game Studios megérti a frusztrációnkat, viszont ők nem értik a halálos fenyegetéseket. (Mi sem, de mi hozzáteszük, hogy egyesek túl komolyan gondolnak dolgokat.) Bár megértik és örömmel veszik az Abandoned iránti érdeklődésünket (bár a játék neve még megváltozhat…), ők keményen dolgoznak a játékon. Ezzel kapcsolatban a weboldalukon egy rendszeresített blogot fognak indítani, a Twitteren pedig szintén közlik a fejleményeket, de addig is időt és teret kérnek, hogy dolgozhassanak az Abandonedon. Aztán megköszönték a figyelmet, majd távoztak.

Nem véletlenül emelték ki, hogy ők maguk teremtették a negatív helyzetet. Igen, talán nem kellett volna a Silent Hillre való utalásokat megejteniük, és akkor talán nem kapott volna akkora hype-ot a stúdió, aminek több játéka is befejezetlenül a fiókban végezte. Erre egyszerűen csak annyit mondanánk, hogy ok-okozat összefüggés…

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu