Menu

Halasztást kaptak a CD Projekt RED játékainak next-gen verziói!

Azt tette a CD Projekt RED lengyel csapat, amit a Cyberpunk 2077 esetében eredetileg is meg kellett volna tennie: a decemberi, finoman szólva is keserédes megjelenéssel várhattak volna…

 

Szóval már régóta hivatalos, hogy a Cyberpunk 2077-ből, továbbá a The Witcher 3: Wild Hunt Complete Editionből is jönni fog PlayStation 5-ös, Xbox Series-es változat (és utóbbinál a next-gen újítások révén PC-s frissítés is érkezni fog majd). Eddig a CD Projekt RED terve az volt, hogy az idei második félév során lehet esedékes az újgenerációs Vaják és V rajtja (utóbbinál ez azért is vicces, mert a PlayStation 4/Xbox One technikai korlátozottsága miatt a PlayStation 5/Xbox Series kiadások sem érhetik el majd a maximumot).

A lengyel cég a weboldalán közölte, hogy a fejlesztést felügyelő emberek javaslatát elfogadta, így további időt adnak a két next-gen változat fejlesztésére, így mind a két játék új konzolokra szánt változata búcsúzik 2021-től (és így egy tonna olyan játékhoz csatlakozik a páros, amik hasonlóan halasztás áldozatai lettek, és itt lehetne egy teljes bekezdést sorolni csak velük…), így csak 2022-ben keressük a játékokat.

Először a Cyberpunk 2077 jön PlayStation 5-re és Xbox Seriesre (értelemszerűen a natív next-gen verziókra kell gondolni, nem a visszamenőlegesen támogatott, előző generációs, és ebből adódóan korlátokba ütköző változatokra), mégpedig az év első negyedévében. Tehát legkésőbb március végéig V megejti az újabb generációs hardverre történő átugrást. Vaják kicsit lassabb tempóval követi: Geralt ugyanis csak a második negyedévben jön, azaz a The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition április és június között toppan be a tavaly novemberben elstartolt konzolokra és PC-re.

Ezzel persze jön magától értetődően a kérdés, hogy akkor a Cyberpunk 2077 tartalmi bővítései is később érkeznek-e, hiszen, ha egy menetrendhez ragaszkodnak, akkor talán nem szeretnék megismételni a „félkészen kiadunk valamit” forgatókönyvet, ami miatt tavaly év végén égett is a CD Projekt RED lengyel csapat rendesen…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu