Alec Baldwin a meggyilkolt operatőrről: „Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék az átélt sokkot és a szomorúságomat”

MOZI HÍREK – A színész, Alec Baldwin az új film forgatásán lőtte le egy baleset folytán Halyna Hutchins operatőrnőtt egy kellékfegyverrel.

 

Alec Baldwin azt mondta, hogy „nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék sokkomat és szomorúságomat” Halyna Hutchins operatőrnő halála után, aki a Rust című filmje forgatásán halt meg, és megerősítette, hogy „teljes mértékben együttműködik” a rendőrségi nyomozással.

A színész csütörtökön az új-mexikói Santa Fe közelében lévő Bonanza Creek Ranch forgatásán lőtt egy kellékfegyverrel, amivel megölte Hutchinst és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. A fegyverben egyetlen éles lövedék volt – közölte ma egy hollywoodi szakszervezet a Variety és az IndieWire szerint a tagjainak küldött feljegyzésében.

A Hilaria és Alec Baldwin Alapítvány hivatalos fiókján közzétett tweetekben ez állt: „Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék megdöbbenésemet és szomorúságomat a tragikus baleset miatt, amely Halyna Hutchins, egy feleség, egy anya, egy barátunk és mélyen tisztelt kollégánk életét oltotta ki. Teljes mértékben együttműködöm a rendőrségi nyomozással, hogy kiderüljön, hogyan történhetett ez a tragédia …”.

Alec Baldwin második tweetjében ez állt: „Kapcsolatban állok a férjével, felajánlottam a támogatásomat neki és a családjának. Megszakad a szívem a férjéért, a fiukért és mindazokért, akik ismerték és szerették Halynát”.

A hatóságok szerint Hutchinst helikopterrel szállították az Új-Mexikói Egyetem kórházába, ahol halottnak nyilvánították, míg Souzát mentőautóval a Christus St Vincent Regionális Orvosi Központba vitték, ahol a sérüléseit kezelik.

Korábban csütörtökön a People című amerikai hírmagazin arról számolt be, hogy Alec Baldwin szóvivője szerint „baleset” történt, amelynek során „egy vaktöltényekkel töltött kellékfegyver félresikerült”. A színészt „zavartan és sírva látták”, amint csütörtökön a seriff hivatalának székhelye előtt telefonon beszélt – jelentette a Santa Fe New Mexican.

A kellékfegyverek vaktöltényeket lőnek ki, olyan puskaporos tölteteket, amelyek villanást és durranást, de nem kemény lövedéket eredményeznek. Amikor azonban meghúzzák a ravaszt, a papír- vagy műanyag vatta elég erővel lökődik ki a csőből ahhoz, hogy közelről halálos legyen, mint ahogyan az egykori színész halálakor, 1984-ben bebizonyosodott. Egy másik forgatási balesetben 1993-ban Brandon Lee színész halt meg, amikor egy golyó a kellékfegyverben maradt.

Az Egyesült Államokban a forgatásokon alkalmazott fegyvervédelmi protokoll azóta drámaian javult, mondta Steven Hall, egy veterán brit operatőr. De azt mondta, hogy az egyik legkockázatosabb pozíció a kamera kezelése – megjegyezve, hogy az ember a tűzvonalba kerülhet olyan megragadó jelenetekben, amikor valaki úgy tűnik, hogy fegyvert fog a közönségre.

Forrás: Irish Times

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu