Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition: a Red Dead Redemption 2-nél is nagyobb rendszerigény!

A három, eredetileg PlayStation 2-re tervezett és kiadott Grand Theft Auto viszonylag vaskos rendszerigénnyel rendelkezik.

 

A három játék Unreal Engine 4-es kiadásába első alkalommal betekintést kínáló trailerről itt már írtunk, úgyhogy ezúttal a további részletekre térnénk ki. A rendszerigény korábban kiszivárgott, azt sem fogjuk megismételni, de azért kiemelnénk valamit a Rockstar oldaláról: itt ugyanis a processzorpáros furának tűnhet az Intel oldalán. A minimumnak ugyanis az Intel Core i5-6600K-at adták meg, míg az ajánlott egy Intel Core i7-2700K. Persze a videókártya az ajánlott oldalon izmosabb. Az AMD oldalán nincs ilyen kiugró időbeli eltérés.

Miért ez a hatalmas eltérés az eredeti kiadások gépigényével összevetve? Nos, értelemszerűen egy új engine-re lett átpakolva a Rockstar három játéka, és a PC-sek számára ott lesz az Nvidia DLSS technológia is. A gépi tanulású felskálázás a kellően izmos videókártyákon komolyabb vizualitást adhat a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City, továbbá a Grand Theft Auto: San Andreas felújított verziójának. Cserébe még erősebb gép kell mint a Red Dead Redemption 2 futtatásához (pedig az sem volt egy rút kiskacsa, sőt…)

A konzolos szolgáltatások előfizetői is örülhetnek. Aki Xbox Game Pass előfizetéssel rendelkezik, a trilógia megjelenésének napjától elérheti a Grand Theft Auto: San Adreas – The Definitive Editiont. Tehát a háromból csak az egyik játékot bár, de így el lehet érni. A Take-Two kötött egy megállapdosát a Sony-val is. A PlayStation Now streamelő szolgáltatásra ugyanis a decemberi frissítéssel, azaz december hetedikén fel fog képni a Grand Theft Auto III – The Definitive Edition. Ezen a téren a redmondiak tűnnek nyertesnek…

A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition november 11-én fog digitálisan megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (kizárólag a Rockstar Games Launcheren…), PlayStation -re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. A bolti kiadás december 7-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Xbox Seriesre és Nintendo Switch-re; az iOS/Android verziók pedig 2022 első felében jönnek. Az ár húzós: 60 dollár/21 ezer forint…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu