Half-Life 2: nagy frissítés készül a Steam Decknek köszönhetően

Hosszú hallgatás után a Valve klasszikusa, a Half-Life 2 izgalmas újdonságokat kap. A Steam Deck fejlesztése is gőzerővel zajlik.

 

A Valve néhány nappal ezelőtt számolt be arról a programról, amelyet a vállalat azért indított, hogy a Steam Deck felhasználói a vásárlás előtt ellenőrizhessék, hogy az őket érdeklő játékok teljes mértékben kompatibilisek-e a kézi konzollal. Ennek a kezdeményezésnek az eredménye a Deck Verified katalógus lesz, egy hasznos eszköz a jövőbeli Steam Deck játékosok számára.

A játék portolásához kapcsolódóan a Half-Life 2 is kap egy nagyobb frissítést több évnyi tétlenség után, a youtuber Tyler McVicker talált egy bétát egy jövőbeli frissítésből, amire a Valve készül. McVicker a videójában megjegyezte, hogy mivel bétáról van szó, még nincsenek megjegyzések a patchről, bár a frissítés főbb újdonságai a felbontáshoz és a kezelőfelülethez kapcsolódnak.

 

 

A játék a Steam Deck 1280 x 800-as felbontására skálázódik, míg a HUD feloldódik, más felbontásokra skálázódik, valamint alkalmazkodik a szélesvásznú kijelzőkhöz. Ez az új képarány lehetővé teszi a HUD-elemek jobb megjelenítését bármilyen képernyőn, beleértve az ultrapanorámás monitorok támogatását is.

Az új funkciók között szerepel a látómező 110 fokra való növelése, valamint a Vulkan API támogatása. Egyre kevesebb idő van hátra a Valve jövő decemberre tervezett kézikonzoljának piacra kerüléséig, amit már nagyon várunk.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu