GTA: The Trilogy – The Definitive Edition: nagy port kavart Phil Cassidy külsejének megváltoztatása [VIDEÓ]

A GTA: The Trilogy – The Definitive Edition trailerében eltávolították Phil Cassidy pólójáról az Amerikai Konföderációs Államok zászlaját.

 

A Rockstar Games három legjobb játékának remasterét múlt pénteken jelentették be egy trailerrel, amelyben látható a játék kidolgozott grafikája és felturbózott textúrája, és az is, hogy hű marad az eredeti játékok szellemiségéhez. Azonban ez a GTA III, GTA Vice City és GTA San Andreas keverékéből álló játék máris vita középpontjába került. A grafikával és technikai fejlesztésekkel kapcsolatos különféle véleményeken kívül ugyanis vita tört ki egy a trailerből eltávolított konföderációs zászló miatt.

Az Amerikai Konföderációs Államok zászlaja Phil Cassidy pólóján szerepelt régebben, akinek a karaktere nagyjából a videó 33-ik másodperce után tűnik fel. Azonban ezúttal a rá jellemző póló helyett egy fekete, koponyás pólót visel a trailerben, így helyettesítve az az utalást, amely az eredeti játékokban még jelen volt. Ezt néhány rajongó nem fogadta jól, mivel úgy értelmezték, ezzel finomítottak az eredeti játékok hangnemén, azért, hogy elkerüljék a konfliktusokat.

A GTA széria mindig is tartalmazott politikai utalásokat, pontosan kifejezte, hogyan foglal állást bizonyos kérdésekben. A konföderációs zászló használata is egyfajta fricska volt a konzervatív déliek felé, akik sajátjuknak tulajdonítják ezt a szimbólumot. A szimbólum pedig, sajnálatos módon, az utóbbi időben felkapottá vált, mivel számos amerikai rasszista csoport felhasználta.

A GTA: The Trilogy november 11-én érkezik meg PC, PlayStation, Xbox és Nintendo Switch platformokra digitális formában, és 59.99 euróba kerül. A lemezes verzióra még december 6-ig várnunk kell. A Rockstar eltávolította mindhárom játékot az online boltokból, hogy felkészüljön a megjelenésre, így, ha valakinek még nincsenek meg ezek a játékok, a trilógia megvásárlásával szerezheti majd meg őket.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu