A PlayStation 5 már 13,4 millió konzolt szállított a boltokba: A Sony történetének legjobb nyara volt ez

A Sony következő generációs hardvere: A PlayStation 5 3,3 millió darabot dobott piacra az elmúlt negyedévben.

 

PlayStation 5 továbbra is jó ütemben fogy a boltok feltöltési problémái ellenére, legalábbis annyira, hogy nem túlságosan eltérő utat járjon be, mint amit a PS4 az első évben elért a piacon. Ahogy a Sony a legutóbbi pénzügyi eredményei során bejelentette, szeptember 30-ig már 13,4 millió konzolt szállítottak le. Ez szép siker.

Ez azt jelenti, hogy az utolsó negyedévben a japán cégnek 3,3 millió PlayStation 5-öt sikerült eladnia, ami megegyezik a PS4 első nyári boltokba kerülésének számaival. Csak összehasonlításképpen: a PlayStation 4-ből 13,8 millió konzolt adtak el eddig az időpontig. Nem tudni, hogy a karácsonyi kampányban lesz-e annyi lendülete a PlayStation 5-nek, hogy behozza a lemaradást, és megdöntse elődje eladási rekordját.

A gyártó pénzügyi jelentés szintén jó számokat közöl a PlayStation 4-ről. A nyár folyamán 200 ezer készüléket adtak el, amivel a nyolcadik generációs rendszer összesített eladása 116 millió darabra emelkedett.

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment (SIE) elnök-vezérigazgatója most biztos bosszankodik: a konzol nem teljesen fog egyszerre mindenhol elérhetővé válni.

76,4 millió eladott játék

 

A PlayStation 5 konzoleladásokról áttérve a szoftverek területére, július és szeptember között 76,4 millió PS5 és PS4 játékot vásároltak, szemben a 2020-as év ugyanezen időszakának 81,8 millió játékával. Ez a csökkenés elsősorban az exkluzív fejlesztések teljesítményének köszönhető: a PlayStation Studios 7,6 millió eladott játékával szemben az előző nyáron – a Ghost of Tsushima megjelenésével egy időben – 12,8 millió eladott játékkal szemben. Végül a digitális játékok tették ki a platform teljes videojáték-eladásának 62%-át.

A PlayStation Plus-előfizetők száma a nyári hónapokban tovább emelkedik. A japán multinacionális vállalat a PlayStation Network aktív felhasználóinak számát 104 millióra teszi a szolgáltatások területén, a PS Plus előfizetők száma pedig 47,2 millióra. Ez a szám jelentős javulást jelent a legutóbb ismert augusztusi 46,3 millió felhasználóhoz, illetve az egy évvel ezelőtti 45,9 millióhoz képest.

 

Minden idők legjobb nyári bevétele

A hardver, a szoftver, a szolgáltatások és a perifériák összes száma lehetővé teszi, hogy a PlayStation minden idők legjobb nyarát érje el a bevételek tekintetében. A divízió 645,5 milliárd jen – jelenlegi árfolyamon 4892 millió euró – bevételt termelt, 27%-os növekedést regisztrálva az előző évhez képest. A működési bevételek 22%-kal 82,7 milliárd jenre (630 millió euró) csökkentek.

Ahhoz, hogy ezek a számok tovább javuljanak, véget kell vetni a konzolok készletezési problémáinak, ami az AMD szerint rövid távon nem fog bekövetkezni. Ugyanakkor azt is meg kell várni, hogy milyen hatással lesz a vállalat mérlegére az új politika, miszerint a divízió nyit az exkluzív játékok PC-n való megjelenése felé, amely néhány napja megerősítette a God of War PC-s megjelenését a Steamen és az Epic Games Store-on keresztül.

 

Forrás: Sony

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu