Meta: a Facebook új néven folytatja metaverzumának építését

TECH HÍREK – De ez is olyan lesz, mint a sokak által ma is Moszkva térnek nevezett Széll Kálmán tér: a köznyelvben idő kell, mire Mark Zuckerberg cégének új Meta nevét megszokják…

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Facebook tervbe vette saját magának átkeresztelését, hogy a virtuális és kiterjesztett valóság (azaz VR vagy AR, esetleg a kettő ötvözeteként XR…) felé terjeszkedhessenek. Az idei Connect konferenciáján pedig a Facebook sok részletet közölt: például azt, hogy az új, Meta brand a cég mindegyik aspektusára ki fog térni.

Ez nem jelenti azt, hogy a Facebook közösségi oldal is új nevet kap (illetve az Instagram és a Whatsapp neve sem változik; magyarul ugyanaz történt, ami a Google esetében is: az anyacég Google helyett Alphabet néven fut már). A Facebook… tessék, nekünk is még szoknunk kell, a Meta vezetője, Zuckerberg szerint ideje, hogy egy új céges brandet adoptáljanak, hogy ezzel is kimutassák, mi mindent is csinálnak, és hogy kifejezhessék, hogy ők kik. Ezért a Facebookból Meta. Zuckerberg szerint a Facebook név túlzottan korlátozó volt arra, hogy megfelelően képviselje a cég több szegmensét is, és az új névvel a metaverzum célirány is érzékelhető lesz.

És akkor ide még be lehet kanyarítani, amit az Oculus Quest headsetekkel kapcsolatban megejtettek, ugyanis a… Metáé az Oculus is. Itt Zuckerberg a konferencia során kifejezte, hogy miközben a cég dolgozott, tömkelegével jöttek a visszajelzések, és eldöntötték, hogy be lehet jelentkezni az Oculus Quest headsetekbe (ugye ezeknél nem kell PC, ugyanis önálló hardverről van szó) anélkül, hogy egy Facebook-fiókra lenne szükségünk. Ezt hamarosan tesztelni kezdik, és jövőre kiterjesztik ezt a változást. Zuckerberg hozzátette, hogy nem mindenki szeretné, ha a közösségi médiában található profilja hozzákapcsolódna a többi élményhez.

Azok után, hogy a Facebook órákra en bloc elérhetetlenné vált (és így a Quest headsetekbe sem lehetett bejelentkezni, ami a nemrég történt vásárlások során teljesen használhatatlanná tette emiatt a vasat!), nem csoda, hogy ezt meglépték… sőt, ezt üdvözlendő lépésnek tekinthetjük.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu