Az Indiana Jones 5 stábtagját holtan találták a marokkói forgatáson

Nic Cupac a közelmúltban Marokkóba repült, hogy az Indiana Jones folytatásán dolgozzon, mielőtt holtan találták a szállodai szobájában.

 

Tragédia sújtotta az Indiana Jones 5 marokkói forgatását. A hírek szerint az operatőri részleg stábjának tagját, Nic Cupacot holtan találták a közeli, fesi hotelszobájában, a Walt Disney stúdió csütörtökön megerősítette a hírt. A halál okát nem közölték, de a hírek szerint az 54 éves férfi természetes halállal halt meg.

„Szívünk mélyen együtt érez Nic Cupac családjával és barátaival, aki egy hihetetlenül tehetséges kolléga és a filmes közösség tagja volt, aki nagyon fog hiányozni” – mondta a Disney egyik képviselője a New York Postnak, megjegyezve, hogy halála nem állt közvetlen kapcsolatban a forgatással. „Hirtelen halála nem a forgatással volt összefüggésben. Nic egy markoló volt a 2. egységnél”.

Cupac, aki más kasszasiker-franchise-okban is dolgozott, köztük a Harry Potterben és a Star Warsban, nemrég repült Marokkóba, hogy elkezdje az Indiana Jones 5 forgatását. Több mint 100 stábtag gyűlt össze a városban, hogy felkészüljenek egy nagyobb kaszkadőrjelenet forgatására, amelyhez egy riksát kellett volna használni. Cupac azért volt ott, hogy markolóként segítsen a kamerákhoz szükséges kötélzeti felszerelések építésében és karbantartásában.

Ez a hír számos más problémát követ, amelyek az Indiana Jones 5 forgatását befolyásolták. A világjárványos késések mellett a film idén három hónapra leállt, amikor a főszereplő Harrison Ford forgatás közben vállsérülést szenvedett. A produkciót a Londonban zajló forgatás miatti helyi visszásságok és a Marokkóba tartó és onnan induló repülőjáratok betiltása is sújtotta. Egyelőre nem tudni, hogy Nic Cupac halála tovább késlelteti-e a produkciót.

Egy időben úgy tervezték, hogy az Indiana Jones 5. rész idén júliusban kerül a mozikba, de ezt 2022. július 29-re tolták ki. Nemrég a Disney bejelentette, hogy több nagy projekt is újabb csúszást kap, és ez a folytatás is rajta volt a listán. Most 2023 nyarára tűzték ki a megjelenést, így a hosszú várakozás folytatódik a rajongók számára, hogy láthassák Harrison Ford valószínűleg utolsó kalandját az ostorral Indiana Jones-ként.

Steven Spielberg is tervezte a rendezést, bár azóta visszalépett, és inkább producerként tevékenykedik. James Mangold (Logan) ugrott be rendezőként, a forgatókönyvet Jez Butterworth, John-Henry Butterworth és Mangold írta. Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel is producerkedett.

Természetesen Harrison Ford visszatér Indiana Jones szerepében. Az új szereposztásban Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renee Wilson, Toby Jones és Antonio Banderas is szerepel. Miután bejelentették a szereposztását, Mikkelsen elmondta, hogy a forgatókönyv minősége miatt vonzódott a projekthez, ami némi reményt ad a rajongóknak, akik attól tartanak, hogy az ötödik Indiana Jones-film nem lesz olyan jó.

„Nagyon, nagyon izgatott vagyok… A minap újra megnéztem Az elveszett frigyláda fosztogatóit, annyira jól megcsinált és annyira elbűvölő, és annyira nagyszerű történetmesélés” – mondta Mikkelsen a Collidernek az év elején. „Szóval igen, nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek annak a franchise-nak, amin együtt nőttem fel…”. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megengedték, hogy elolvassam a forgatókönyvet. És igen, minden olyan volt, amire vágytam, szóval ez egyszerűen nagyszerű volt”.

Indiana Jones 5, amelynek még nincs hivatalos címe, 2023. június 30-án fog megjelenni, amennyiben nem történik további késés.
Forrás: nypost

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu