Nagyon durván elhalasztották az Indiana Jones 5-öt és a Marvel filmeket is!

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones 5 eredetileg jövő nyáron érkezett volna, de nemrég jelentették be, hogy film “a gyártás elhúzódása” miatt 2023 júniusára tolódott.

 

Harrison Ford utolsó Indiana Jones-filmje már számos hátráltató tényezővel szembesült a forgatás során, többek között azzal, hogy a főszereplő három hónapig karszalaggal volt kénytelen dolgozni, ma pedig az eddigi legdurvább késést jelentette be a Disney: a film megjelenési dátumát egy teljes évvel eltolták!

Mivel a még mindig cím nélküli Indiana Jones 5 forgatása még mindig javában tart, és az eredeti, 2022. július 29-i bemutatóig egyre kevesebb idő telik el, a döntés értelmében a filmet egy teljes évvel 2023. június 30-ra halasztják. A bejelentés a mai napon történt, mivel a Disney az őrület multiverzumában a Doctor Strange-től kezdve az összes 2022-es és 2023-as Marvel-film megjelenését is eltolta, és több meg nem nevezett címet is levett a listájáról.

Figyelembe véve az Indiana Jones 5. hosszas késését, nem meglepő, hogy a Disney úgy döntött, lépéseket tesz, hogy ne kelljen a végén kapkodni a cél felé, vagy ne legyen hasonló forgatókönyv a folyamatosan változó időpontokkal, mint amit az elmúlt hónapokban láthattunk, amikor a Covid korlátozása miatt ide-oda ugráltak a filmek a megjelenési ütemtervben.

Maga Harrison Ford csak szeptemberben tért vissza a forgatáshoz, miután hónapokig nem volt “bevethető”, miután a film forgatásának korai szakaszában egy akciójelenet gyakorlása közben megsérült. Akkoriban egy nyilatkozatban azt mondták, hogy a film forgatását a színész felépülése köré fogják szervezni, hiszen egy Indiana Jones-filmet csak úgy lehet leforgatni, ha ott van maga Indiana Jones.

Mint ahogy ez sok film esetében történt, a filmet más problémák is sújtották, a londoniak panaszaitól kezdve, amikor a produkciót a brit fővárosban forgatták, egészen a Covid és a Norovirus kitöréséig a múlt hónapban, amely több mint 50 stábtagot betegített le a Pinewood Studiosban, ahol a Hangyaember és a Darázs: Quantumania forgatása is zajlott. Egy akkori forrás így nyilatkozott a The Sunnak: „A stab tagjai úgy hullottak, mint a legyek. A Coviddal is sokan kiestek, szóval ez dupla csapás. Két film is érintett. Több mint 50 embert döntött le a betegség, de szerencsére ebben nincsenek benne a nagy sztárok”.

Nagy a nyomás egyébként az Indiana Jones 5 rendezőjén, James Mangoldon, aki átvette a franchise irányítását Steven Spielbergtől, aki az előző négy részt felügyelte. Kétségtelen, hogy bár a rajongók számára ez egy nagy csapás lehet, a filmre szánt plusz munkaidő egyfajta megkönnyebbülés lesz Mangold és csapata számára.

Mangold a ComicBook.com-nak nyilatkozott arról, hogy mekkora nyomás elvállalni egy olyan franchise-t, mint az Indiana Jones. A rendező korábban azt mondta: „Nem nyilatkozhatok semmiről… De mint minden munkámban, itt is próbálok folyamatosan találni egy érzelmi központot, amelyből kiindulva hatékony lehetek” – magyarázta Mangold.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu