A Far Cry-széria nagy öregje, Dan Hay 10 év után távozik az Ubisofttól

Dan Hay a Far Cry 3 fejlesztésétől kezdve executive producerként dolgozott a cégnél.

 

 

Dan Hay, a Ubisoft executive producere és a Far Cry franchise egyik fő fejlesztője több mint 10 év után távozott a cégtől. Hay a Far Cry 5 kreatív igazgatójaként is dolgozott, pályafutása a sorozat harmadik részével kezdődött.

„Több mint 10 év Ubisoftnál eltöltött idő után Dan Hay bejelentette, hogy új fejezetet nyit szakmai életében, és november 12-én távozik a cégtől” – közölte a Ubisoft a VGC oldalán.

„Bár Dan még nem jelentette be, hogy merre vezet majd az útja, biztosak vagyunk benne, hogy olyan új kihívásokat és tapasztalatokat kínál majd neki, amilyeneket keres és megérdemel” – folytatta a Ubisoft. A stúdió szerint Hay egy fantasztikus, „multidiszciplináris” csapatot állított össze a Ubisoft történetének egyik legnépszerűbb franchise-áért.

A Ubisoft végezetül megköszönte Dan Haynek az évek során nyújtott hozzájárulását, és minden jót kívánt neki a jövőre nézve. Addig is a montreali csapatot Sandra Warren vezeti majd, egy veterán producerekből és rendezőkből álló csoporttal együtt.

Vajon találkozunk-e még Dan Hay nevével a játékiparban? Ezt jelenleg csak ő maga tudhatja. A sorozat mindenesetre halad tovább, a legújabb epizód, a Far Cry 6 nemsokára új DLC-t kap, amelyben Vaast, a híres gonosztevőt irányíthatjuk majd. (Mi pedig adósok vagyunk még egy Far Cry 6 teszttel; hamarosan jelentkezünk vele, becsszóra!)

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu