Konzolra tart és bővülni fog a Warhammer 40K: Battlesector

A Warhammer 40K: Battlesectort, a Black Lab Games játékát a Slitherine hamarosan PlayStation és Xbox platformokra is elhozza, de ne számítsunk újgenerációs portokra.

 

A PC-n (Steam) július 22-én megjelent játék december másodikán PlayStation 4 és Xbox One portot is kap, de az Xbox Game Pass előfizetői konzolon és PC-n is elérhetik majd a Warhammer 40K: Battlesectort. A konzolos átiratok teljes trófea/achievement támogatásban részesülnek, és egy frissebb felhasználói kezelőfelület és új gombkiosztás jön, amit direkt konzolokra terveztek; ez el is várható, mivel egy körökre osztott stratégiáról van szó, és azért egy kontrollerrel játszani messze más, mint egy egér+billentyűzet párossal.

A játék Steam-oldala szerint ez egy gyors tempójú stratégia, ami a 41. millennium sötét univerzumában játszódik. Ki kell választani a seregünket, amit aztán fejleszthetünk, és a hősökkel, továbbá a jó stratégia és képességek, plusz a komoly fegyverzet révén győzelemre vezethetjük a seregünket. Az egyjátékos kampány 20 küldetésből áll, és Baal pusztítása után járunk. Carleon őrmesternek és szövetségeseinek kell segítenünk, hogy a Baal Secundusról lepucoljuk a Tyranidokat (becsületbeli kérdés a Blood Angelek számára; vagy mindent fordítunk, vagy semmit).

A Skirmish módban Baal területén a Tyranidokat vagy a blood Angeleket is választhatjuk. Teljesen testre lehet szabni a hadseregünket, ugyanis kiválaszthatjuk az egységeinket, hőseinket, és felszerelésüket. Ikonikus egységeket is háborúba küldhetünk (pl. Sanguinary Priest, Librarian Dreadnought, Hive Tyrant). Több mint 60 képesség és 50 fegyver vár ránk, és mindegyik frakciónak egyedi momentumrendszere lesz. Ezzel egy Surged alakulat is a hadszíntéren lehet, és ezzel emberfeletti cselekedetekre lehetnek képesek, vagy a képességeiket még tovább fejleszthetik.

Pontjainkból frakciónként eltérő levegőbeli támogatást is kérhetünk. A Blood Angels Stormraven egy rakétaáradattal a xenokat iktathatja ki, a veterán Assault Marine a frontvonal mögött ejthet meg egy támogatást, a Tyranid Harpy pedig a Sonic Screech képességével a védelmet törheti meg, vagy a Spore Mine alkalmazásával a nevéből adódóan aknamezőt csinálhat. Élő és aszinkron multiplayer is van hotseat módokkal, így könnyen egymásnak eshetünk.

Új frakciók, pályák és játékmódok is jönnek idővel, de a konzolos kiadásra kettővel készül a Black Lab Games és a Slitherine. A Blood Angels Alite az Assault Terminatorhoz és a Sanguinary Guardhoz ad hozzáférést. Előbbinek egy Deep Strike képessége van, utóbbi pedig a Jump Packkal gyorsan át tud repülni a harcmezőkön, és közelharci, illetve nagy hatótávolságú fegyverrel is fel lehet szerelni. A Tyranid Elites a Broodlord és a Hive Guard párosával erősít. Előbbi közelharcban kiemelkedő és képes a közelben levő áldozatainak lelkébe bezavarni. Utóbbi távolra jó, és kemény páncélzattal rendelkezik.

December 14-én a Slitherine Home of the Wargamers Live+ esemény során először nyújtanak betekintést az új frakcióba, ami jövőre jut be a Warhammer 40K: Battlesectorba; ennek PlayStation 4-es és Xbox One-os megjelenése (a két imént említett DLC-vel együtt) december 2-án lesz.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu