Xbox Cloud Gaming: Game Pass-szal indul Xbox One-on és az Xbox Series-konzolokon

Az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás már elérhető az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők számára, és lehetővé teszi a játékok kipróbálását azok telepítése nélkül.

 

 

Az Xbox hónapok óta fűti az Xbox Cloud Gaminggel kapcsolatos várakozásokat, hiszen már jó ideje bejelentették, hogy még az év vége előtt számíthatunk a megjelenésre. Ma a Microsoft beváltotta ígéretét, és hivatalosan is bejelentette, hogy Xbox One és Xbox Series konzolokra is megérkezett a „cloud gaming”, vagyis a vállalat által az Xbox Game Passon keresztül kínált címek újfajta játékmódja.

Meg kell jegyezni, hogy – mint azt az Xbox a weboldalán is kifejti – ez a szolgáltatás egyelőre csak az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők számára érhető el, akik ezzel a funkcióval tesztelhetik a játékokat, mielőtt véglegesen telepítenék azokat a készülékükre. A vállalat emellett a többjátékos lehetőségeket is kibővíti azzal, hogy a játékosok anélkül is csatlakozhatnak barátaik játékaihoz, hogy az adott cím telepítve lenne.

Az Xbox One felhasználók számára pedig még további meglepetésekkel is szolgálnak, hiszen mostantól az Xbox Cloud Gaming segítségével játszhatnak next-gen játékokkal. Ennek értelmében az Xbox One olyan játékokat futtathat majd a „felhőn” keresztül, mint a The Medium, a Recompile vagy a The Riftbreaker, amihez 2022 elején csatlakozik a Microsoft Flight Simulator is.

Az Xbox tehát egy új szolgáltatást indít, amely már a megjelenés előtt az egekbe korbácsolta a közönség lelkesedését. Nem meglepő módon a vállalat néhány hete jelentette be, hogy az Xbox X Series hardver segítségével fejlesztette tovább a „cloud” játékmódot, aminek köszönhetően az Xbox One teljesítménye meghaladta saját képességeit. Eközben már PC-n is tesztelik az Xbox Cloud Gaming előnyeit, bár ez a funkció egyelőre csak a bennfentesek számára elérhető.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu