Battlefield 2042: jön az első javítás, de a lassulásra a karakter hitbox-problémákra egyelőre nincs megoldás

A Battlefield 2042 0.2.1-es frissítése már elérhető, a következő napokban pedig még kettő érkezik.

 

 

Ugyan a Battlefield 2042 hivatalosan még meg sem jelent, de néhány napja már korai hozzáféréssel játszható az EA Play és az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatásokkal. A teljesítménye azonban egyelőre hagy még némi kívánnivalót maga után: akadnak technikai problémák, sőt, a felhasználók néhány hibát ki is használtak, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek.

A DICE gőzerővel dolgozik a fennmaradó hibák kijavításán, a lista már most több mint 30-at számlál, így az első frissítés sem váratott magára sokáig. A 0.2.1-es javítócsomag már elérhető az Electronic Arts lövöldözős játékához, és számos problémát orvosol, amit a játék hivatalos weboldalán meg is nézhetsz.

A frissítés javítja a szerverek állapotát, finomít néhány HUD részletet, valamint változtatásokat vezet be a Battlefield Portal és a Hazard Zone módban. Emellett elmondásuk szerint dolgoznak a Rubber Banding problémák, a játék közben fellépő lassulások javításán, amelyek egyik okaként a közelségérzékelőt kellett kikapcsolniuk.

Nem tesznek azonban közvetlen említést az egyes karakterek hitboxával kapcsolatos problémákról, amelyekről a napokban számoltak be a felhasználók a Redditen. Ezt Falck és Sundance esetében figyelték meg, akiknek a modellje nem regisztrálja megfelelően a lövéseket. Falck esetében a lövések érzékelése magasabb, mint a karakteré, míg Sundance esetében úgy tűnik, hogy teljesen fordítva van, és alacsonyabb.

A Battlefield 2042 hivatalosan a mai napon, november 19-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re. A megjelenés utáni tartalmakról annyit tudunk, hogy egy előszezonnal kezdődik majd, amely után 2022-ben indul az első szezon, új csatajegyekkel és specialistákkal.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu