A Destiny zeneszerzője kéri, hogy minden zenét amit engedély nélkül terjesztett töröljünk [VIDEO]

Marty O’Donnellnek 100 ezer dollárt kellett fizetnie a Bungie-nak, mert engedély nélkül adta el a Destiny zenéit

 

A nagy cégeknek gyakran kell foglalkozniuk a felhasználási és terjesztési jogokkal, és ez alól a videojátékok esetében sincs kivétel. Emlékeztek még Marty O’Donnell esetére? A Halo és a Destiny sorozat zeneszerzőjének a Bungie-val voltak hullámvölgyei, mióta 2014-ben megszakadt a kapcsolatuk.

Pár hónapja hallottuk a hírt erről: O’Donnellt 100 ezer dollárra büntette a Bungie, amiért engedély nélkül terjesztette a Destiny dalait. Most kénytelen volt közzétenni egy videót, amelyben arra szólítja fel azokat a felhasználókat akiknek van másolatuk a zenéjéből, hogy azonnal semmisítsék meg azt.

Nem rendelkezem és 2014 áprilisa óta nem is rendelkezem törvényes engedéllyel arra, hogy a Destinyvel vagy a Music of the Spheres zenéjével kapcsolatos, nem kereskedelmi forgalomban kapható anyagokat birtokoljak vagy terjesszek,” – állítja a videóban, amelyet kénytelen volt feltölteni. „Ez az anyag a Bungie tulajdonát képezi. Ha ezek közül az eszközök közül bármelyiket közzétette egy weboldalon vagy más nyilvános platformon, azonnal el kell távolítania„.

A zeneszerző néhány ilyen zeneszámot olyan platformokon keresztül terjesztett, mint a BandCamp vagy a YouTube. Ezek közé tartozik a Music of the Spheres, a zenei előzmény, amelyben más nagy nevek, például Paul McCartney és Michael Salvatori is közreműködött. Az igazsághoz tartozik, hogy Marty O’Donnell már egy évvel ezelőtt beszélt a távozásáról, sőt, többször is elárulta, hogy a videojátékok iránt érdeklődik, és felajánlotta, hogy zenét komponál a Zelda-saga számára.

Forrás: eurogamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu