A Jurassic World Evolution 2 nem debütált jól PC-n, de a fejlesztők szerint ez csak átmeneti fennakadás

A Frontier Developments Jurassic World-játékának PC-s eladásai miatt volt kénytelen csökkenteni a pénzügyi év végére vonatkozó becsléseit.

 

 

A Jurassic World Evolution 2 tökéletes játék mindazoknak, akik szeretik a filmeket, és/vagy a filmekben szereplő dinoszauruszokat. Habár a trailerek sokak figyelmét felkeltették, úgy tűnik, hogy a játék kereskedelmi teljesítménye nem éppen kielégítő. Legalábbis ezt állítja a Frontier Developments a befektetőknek küldött jelentésében, ugyanis kiderült, hogy a cím PC-s verziója nem érte el a kitűzött célokat.

„A Jurassic World Evolution 2 előrendelései biztatóak voltak, az egyes platformokon a Jurassic World Evolution 2018 júniusi megjelenése előtti időszakban elért szintekhez hasonló darabszámmal. A játék megjelenés utáni eladásai azonban a vártnál gyengébbek voltak PC-n” – magyarázta a fejlesztő a közleményben.

A Frontier Developments azonban megtalálta az okát a jelenségnek, ugyanis a konzolos verziók az elvárásoknak megfelelően fogynak: „Úgy gondoljuk, hogy ez a visszaesés a rosszul időzített megjelenés rövid távú hatása, mivel több nagy érdeklődéssel várt cím is ugyanabban az időszakban jött ki”. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Jurassic World Evolution 2 ugyanazon a napon jelent meg, mint a Forza Horizon 5 és a Football Manager 2022, míg a GTA: The Trilogy – Definitive Edition és a Skyrim: Anniversary Edition pár nappal később.

A Frontier Developments ezért úgy döntött, hogy módosítja a 2022 márciusában véget érő pénzügyi év végére vonatkozó becsléseit. Míg szeptemberben 130-150 millió fontos össznyereséggel számoltak, most úgy gondolják, hogy ezeket a számokat 100-130 millió fontra kell csökkenteni. Tehát miközben a PC-n megjelenő Jurassic World Evolution 2 kereskedelmi teljesítményét csak egy bukkanónak tekintik, már a pénzügyi év végi eredményekre készülnek.

Forrás: Frontier Developments

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu