Az Activision Blizzard-botrány fejleménye: 25%-os visszaesés a tőzsdén

Könnyedén lehet, hogy az Activision Blizzard eddigi legnagyobb botránya a cég vezérigazgatójának, Bobby Kotick lemondásához vezethet.

 

 

Az elmúlt hónapokban rájár a rúd az Activision Blizzardra. Az elmúlty hónapban az finoman szólva is lerombolták a cég imázsát, miután több munkahelyi szexuális zaklatási ügyre is fény derült. A tudósítások szerint ezekkel a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick teljes mértékben tisztában is volt. Jelenleg több mint száz alkalmazott követeli Kotick lemondását. Ez a botrány és a stúdió játékainak csúszása pedig súlyosan kihat a tőzsdei teljesítményre. A 3DJuegos szerint az elmúlt hónapban az Activision Blizzard részvényei 25%-ot estek, ami rendkívül komoly érték. Az elmúlt napokban a cég részvényei apránként zuhantak, nem voltak olyan jelentős esések, amelyek előrevetítették volna a jelenlegi kilátásokat.

A zaklatási ügy egyébként hatalmas hullámokat vert a közösségi médiában, amelyről a gamer közösség, és általában az ember is tisztában van. Érdemes azonban azt is megjegyezni, hogy a megjelenéssel kapcsolatos dilemmák is érintik a videojáték-vállalat részvényeit. Márpedig úgy néz ki, hogy a Diablo IV és az Overwatch 2 e hónap eleji késése nem segített az Activision Blizzardon. A Ruetir média beszámolója szerint a két esemény összefügg, mivel a cég szerint épp a botrány miatt kellett késleltetni a megjelenéseket.

Összességében tehát elmondható, hogy az Activision Blizzard példátlan válsággal néz szembe napjainkban. Bár vannak részvényesek, akik Bobby Kotick és más vezetők távozását szorgalmazzák, a vezérigazgató ragaszkodik a székéhez. Ez a helyzet a tőzsdei zuhanással új gazdasági dimenziót öltött, így a következő hetekben további változásokra számíthatunk.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu