Letartóztattak egy konzol kereskedőt Japánban egy PS5 és Switch szállítmány viszonteladása miatt

A gyanúsított állítólag egy ismerősén keresztül jutott hozzá a konzolokhoz, aki egy szállítmányozási cégnél dolgozott

 

A chiphiány miatt kihívást jelent a konzolok megszerzése, amelyek értékes árucikké váltak, és már csaliként szolgálnak a csalók és bűnözők számára. Ezúttal azonban főhősünk nagy fába vágta a fejszéjét, és egy kétszáz darab PS5-ös és Nintendo Switch-konzolból álló teljes szállítmányt, játékokkal együtt, szállításra készen eltulajdonított.

Tokióban egy 50 éves férfi állítólag egy ismerősén keresztül jutott hozzá a szállítmányhoz egy futárcégtől. A konzolok szállításra készen álltak, és a gyanúsítottnak – aki, mint azt a Kotaku a TV Asahi története nyomán megosztotta, állítólag letartóztatása után beismerte a vádakat – már sikerült eladnia a konzolok több mint felét.

Az eladások állítólag egyetlen nap alatt zajlottak, méghozzá az Akihabara negyedben, amely egy olyan környék, amely számos videojátékokat árusító és vásárló üzletről ismert. A japán média beszámolt a munkanélküli, adósságoktól fuldokló férfi bizonytalan helyzetéről, aki internetkávézók privát fülkéiben aludt.

A gyanúsított azt is bevallotta, hogy a konzolok eladásából származó pénzét szinte teljes egészében lóversenyfogadással vesztette el. Eközben Japán tovább folytatta a PS5 viszonteladásával kapcsolatos növekvő esetek visszaszorítását, sőt odáig mentek, hogy a konzolok dobozait megjelölték, hogy megakadályozzák a gyakorlatot.

Forrás: globalgaming

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu