A PlayStation szabadalmaztatna egy mobilokhoz tervezett controllert

TECH HÍREK – A PlayStation már korábban is érdeklődést mutatott az iOS és az Android piacának feltérképezése iránt néhány franchise-játékával.

 

 

A PlayStation minden idők legjobb nyarát ünnepelte idén, miután 13,4 millió PS5 konzolt sikerült eladniuk. A Sony következő generációs hardverén túl azonban a vállalat bevallotta, hogy nagyon érdeklődik a mobileszközök piacának felfedezése iránt, és néhány franchise-ját iOS és Android rendszerekre is elhozza.

A mobilpiac iránti növekvő érdeklődés indokolhatja ezt az új szabadalmat, amelyről a VGC számolt be, és amelyet a héten tett közzé a SIE japán részlege. Egy mobileszközökre szánt játékrendszert láthatunk, amelybe a DualShock 4-hez hasonló két oldalsó markolat lehetővé tenné a kijelzős eszköz integrálását. Érdekesség, hogy a vezérlő markolatai jobban hasonlítanak az előbb említett típushoz, mint a nemrég megjelent DualSensehez.

A szabadalom leírása szerint a periféria „egy bal oldali markolatrészből és egy jobb oldali markolatrészből áll, a felhasználó bal és jobb kezéhez”. Bár a PlayStation-controllerek már most is kompatibilisek a mobileszközökkel Bluetooth-on keresztül, ez a rendszer kényelmesebb megoldást jelentene a játékhoz és jobban integrálná a készülék képernyőjét.

Érdemes megjegyezni, hogy mint máskor is, a szabadalom bejegyzése nem garancia arra, hogy ez a projekt végül napvilágot lát, de lehetővé teszi, hogy megfigyelhessünk néhányat a vállalat által megvalósíthatósági tanulmányokon keresztül bemutatott projektek közül. Néhány nappal ezelőtt egy olyan PS5-ös rendszer szabadalmáról is értesültünk, amely lehetővé tenné az alkalmazások váltását a játékból való kilépés nélkül, valamint a különböző testreszabási lehetőségekkel rendelkező cserélhető tokokról is érkeztek hírek.

TECH HÍREK - A PlayStation már korábban is érdeklődést mutatott az iOS és az Android piacának feltérképezése iránt néhány franchise-játékával.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu